Utorak, 23. travnja 2024.

SANDRO RAJIĆ Junak ‘el clasica’: U potpunosti smo nadigrali Drnje, a zbog poštovanja prema bivšim suigračima nisam proslavio golove

Derbi-susret Borca i Tomislava iz Drnja odigran je u nedjelju u Imbriovcu u sklopu sedmog kola Prve županijske nogometne lige.

Borac je slavio s 3:0 (fotogalerija), a junak utakmice bio je napadač Sandro Rajić koji je svojem bivšem klubu zabio dva pogotka. Treći pogodak zabio je Karlo Pjetri, koji je fantastično pogodio iz slobodnog udarca (VIDEO).

– Za susret protiv Drnja pripremali smo se cijeli tjedan i misli su nam bile okrenute samo prema toj utakmici. Trebala nam je pobjeda jer smo dosta loše ušli u sezonu. Iako smo u prijašnjim utakmicama stvarali puno šansi, realizacija nam nije bila na očekivanoj razini. Ali evo, sad nam se konačno otvorilo i to još u derbiju. Moji golovi su plod cijele ekipe i drago mi je da se i meni konačno otvorilo. Osjećaji su bili malo pomiješani jer sam igrao protiv svojih bivših suigrača i dan-danas velikih prijatelja. Zbog poštovanja prema njima i još nekim ljudima, nisam želio slavio golove. Drnje mi je prvi županijski klub u kojem sam igrao nakon što sam prošao cijelu školu nogometa u Slaven Belupu i godinu dana u NK Koprivnici. Oni su me praktički uveli u županijski nogomet i tamo sam proveo sjajnih godinu dana – rekao je napadač Borca Sandro Rajić.

Ovog ljeta, Rajić je napustio Drnje i prešao u redove rivala Borca iz Imbriovca.

– Nažalost, kada sam odlazio iz Drnja klub i ja se nismo rastali u najljepšim okolnostima. Tijekom ljeta dobio sam poziv trenera Andrašića koji mi je predstavio svoj cilj i plan za nadolazeću sezonu. Zbog same spoznaje da je Borac zadnjih nekoliko godina jedan od boljih klubova na našem prostoru, odlučio sam prihvatiti poziv – rekao je Rajić.

Županijski ‘el clasico’ odigran je pred brojnom publikom (FOTOGALERIJA), a Borac je nošen domaćim navijačima u potpunosti nadigrao Drnje koje nije bilo na pravoj razini. Iako su igrali bez ponajboljeg igrača Hrvoja Bačija, sigurno je da u Drnju znaju kako je Borac do tri boda stigao potpuno zasluženo.

– Mislim da smo u nedjelju u potpunosti nadigrali Drnje i zasluženo slavili. Utakmica je sama po sebi bila dosta nervozna i napeta, kako i priliči ovakvom susretu – rekao je Rajić.

Nakon ove pobjede, Borac se i dalje nalazi na razočaravajućem osmom mjestu, ali sigurno da će im ova tri boda donijeti prijeko potrebno samopouzdanje kako bi nanizali nekoliko pobjeda i priključili se vrhu tablice.

Nogometaši Drnja su pak porazom u Imbriovcu ispustili vodeću poziciju Prve županijske nogometne lige i trenutno se nalaze na trećem mjestu.

– Mislim da smo odigrali najbolju i najzreliju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Poslušali smo sve što je trener Andrašić zamislio i rekao. Zaslužili smo ta tri boda koja nam moraju biti motiv za dalje. Siguran sam da nam je nakon ove utakmice samopouzdanje poraslo i moramo nastaviti pružati igru kakvu smo pokazali u nedjelju – zaključio je Rajić.

Nogometaši Borca već sutra imaju priliku pokazati da ih je pobjeda nad Drnjem “trgnula”. Igraju protiv jako dobre momčadi Drave iz Podravskih Sesveta u sklopu osmine finala Županijskog kupa, a u nedjelju gostuju kod molvarske Mladosti u utakmici osmog kola Prve županijske nogometne lige.

zatvori