Srijeda, 27. ožujka 2024.

Irena Kovačić predsjednica županijske Obrtničke komore: Čast mi je i obaveza biti na čelu institucije koja predstavlja 1300 obrtnika

Koprivnička cvjećarka Irena Kovačić izabrana je za predsjednicu županijske Obrtničke komore, odlučeno je danas na konstituirajućoj sjednici Skupštine.

– Čast mi je i obaveza biti na čelu institucije koja predstavlja 1300 obrtnika i zapošljava oko 5000 radnika. Oni ostvaruju promet veći od milijarde i sto milijuna kuna. Ponosna sam da ću biti na čelu institucije u kojoj je do danas vladalo zajedništvo i suradnja i gdje je predsjednik prvi među jednakima. Trudit ću se da tako ostane i dalje – rekla je u svom obraćanju.

Njezin zamjenik bit će Damir Golubić, a osim vodstva danas su izabrani i članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora te predstavnik županijske Obrtničke komore u Skupštini na državnoj razini. Također, predložen je kandidat Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za predsjednika Hrvatske obrtničke komore. Bit će to sadašnji predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je prisustvovao sjednici:

– Čestitam predsjednici, njezinom dopredsjedniku, ali i svim izabranim tijelima, posebno članovima Nadzornog odbora koji će štititi i predsjednicu i Upravni odbor dobrim uvidom u poslovne knjige te pomoći da ova Komora i dalje bude jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj.

Na svečanom dijelu sjednice podijeljena su priznanja, zahvalnice i povelje Hrvatske obrtničke komore za doprinos razvoju obrtništva, komorskog sustava i suradnje s komorskim sustavom.

Zahvalnice su dobili Mirko Cikoš, Denis Zagrajski, Darko Pernjak, Ivana Sović, Nikola Vrečica i Anita Rakitničan. Priznanja su primili Drago Vazdar, Lidija Vasiljević, Vlado Jambrek, Gordan Levatić, Ivan Konjarek i Antonija Večenaj, a povelje Osnovna škola Franje Viktora Šignjara iz Virja, Marijan Huzjak, Antun Kovačić i Pavao Begović.

Konstituirajućoj sjednici županijske Obrtničke komore među ostalima su nazočili župan Darko Koren, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, predsjednik Hrvatske Obrtničke komore Dragutin Ranogajec te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Svi redom čestitali su novom vodstvu i nagrađenim podravsko-prigorskim obrtnicima.

zatvori