Petak, 29. ožujka 2024.

Hrvači Podravke ekipni, braća Benko pojedinačni prvaci Hrvatske

Mlade hrvačice i hrvači Hrvačkog kluba Podravka postigli su odlične rezultate na Prvenstvu Hrvatske za mlađe djevojčice i dječake u slobodnom načinu hrvanja, održanom u subotu u Zagrebu.

U konkurenciji od 23 hrvatska kluba Podravku su pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca predstavljala osmorica hrvača i jedna hrvačica. Bila je to Dina Vida Horvat koja je osvojila odlično drugo mjesto u kategoriji do 40 kilograma s dvjema pobjedama i jednim porazom.

Nakon osvojenih naslova prvaka Hrvatske u grčko-rimskom, braća Ivan i Josip Benko postali su državni prvaci i u slobodnom načinu hrvanja. Ivan Benko nanizao je tri pobjede u kategoriji do 36 kilograma, a Josip Benko jednako je uspješan bio u kategoriji do 65 kg.

Karlo Mijatović bio je srebrni do 75 kg, a Patrik Raknić brončani do 44 kg. Zanimljivo je da je Patrik, u kategoriji koja je brojila 22 natjecatelja, za medalju morao čak pet puta izlaziti na borilište te je upisao četiri pobjede i jedan poraz. Borna Ljubić u istoj je kategoriji zauzeo 8. mjesto. Ivan Adžaga bio je nadomak medalje u kategoriji do 54 kg uz dvije pobjede i dva poraza, Marko Špernjak u istoj je kategoriji bio osmi, a Ivan Čordaš ostao je bez mogućnosti repasaža i bez plasmana u kategoriji do 65 kg.

S ukupno četiri osvojene medalje – dvije zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom – Hrvački klub Podravka svrstao se na prvo mjesto u ekipnom plasmanu mlađih dječaka, ispred hrvača iz Petrinje i Slatine.

Izvor: HK Podravka.
zatvori