Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Druženje u Štaglju uz pjesme, priče i kulinarske specijalitete

Galovićeva jesen, međunarodni festival književnosti što se održava u čast književnom velikanu Franu Galoviću, ide prema svom vrhuncu.

Jutros su objavljena imena finalista Malog Galovića – nagrade za najbolje učeničke radove, a gostujući književnici druže se s čitateljima. Tako su Marek Šindelka i Juliana Adamović gostovali u križevačkoj Knjižnici “Franjo Marković”; Nada Mihoković Kumrić, inače podrijetlom Podravka i bivša koprivnička gimnazijalka održala je u koprivničkom Kinu Velebit susret s učenicima četvrtih razreda osnovnih škola. Susreti s književnicima održani su i u koprivničkoj Gimnaziji, te Srednjoj i Obrtničkoj školi, u srednjoj školi u Ludbregu te u gimnaziji u Đurđevcu.

Neki od gostujućih književnika posebnu prigodu za predstavljanje imali su sinoć u sklopu programu “Vu moje kleti je kaj videti” – Male tajne velikih majstora (kulinarsko-književni program). Uz svoje stihove i priče, gostujući književnici ujedno su pokazali i kako se spravljaju neka od tradicionalnih jela iz zemalja iz kojih dolaze.

Gosti ovog programa tako su sinoć imali prilike konzumirati i književnost i dobra jela. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama i video zapisima.

Pisci, sudionici Galoviceve jeseni, kuhaju u Staglju.

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 25. listopada 2018.

Julijana Adamović

Julijana Adamović na Galovićevoj jeseni u Štaglju

Posted by Drava.info on Thursday, October 25, 2018

zatvori