Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: SPORTSKA OBITELJ RADOTOVIĆ Tata se bavi triatlonom, mama trči, a djeca vole vodene sportove

Koprivnička obitelj Radotović široj je javnosti poznata po svojoj ljubavi prema sportu i rekreaciji, a kako i sami naglašavaju, jedni druge podupiru u sportskom načinu života.

Roditelji Neven i Dijana sportom su se počeli baviti u srednjoj školi.

Neven je igrao košarku, a mama Dijana bavila se karateom.

Također, supružnici su bili i aktivni članovi Hrvatskog planinarskog društva Bilo i  visokogorske planinarske sekcije koja djeluje u sklopu tog društva.

Otac Neven veliki je zaljubljenik u triatlon, pa se priključio Triatlonskom klubu Swibir za koji trenutno nastupa na natjecanjima.

Plan mu je u svibnju iduće godine sudjelovati u utrci srednje duge distance triatlona Ocean Lava Montenegro u Crnoj Gori. Brzo potom,u rujnu, sudjelovat će i na Ironman utrci u Italiji.

S druge strane, Dijana Radotović sportom se bavi isključivo rekreativno.  Školi trčanja za odrasle u sklopu Atletskog kluba Koprivnica pridružila se 2016. godine. Zajedno s ostalim “Hitrim drapama” na utrkama postiže vrijedne rezultate. No više od rezultata, kaže, znači joj društvo i sport kojim se bavi zbog sebe same. I kaže nam da ništa nije teško, te da su u Hitre drape svi dobrodošli, bez obzira na status, sportsko iskustvo, kolograme… Bitna je, kaže, dobra volja.

Iako se sportskim aktivnostima bave još od srednjoškolskih dana, supružnici priznaju kako ih na daljnje bavljenje sportom u zrelijim godinama motiviraju njihova djeca – sin Luka i kćer Paula.

Paula nastupa za Ronilački klub Šoderica, aktualna je državna prvakinja u daljinskom plivanju perajama na 800, 1000 m i 2000 metara.

Ove godine je kao kadetkinja osvojila prvo mjesto na Kupu u daljinskom plivanju perajama.

Njen brat Luka devet je godina bio član Plivačkog kluba Cerine za koji je nastupao na mnogim prvenstvima i ostvarivao odlične rezultate te isplivao državne norme u gotovo svim disciplinama.

No, po uzoru na oca, od 2015. godine počinje se baviti triatlonom. U početku je nastupao za  Triatlon klub Zrinski iz Zagreba, a kasnije i za Triatlon klub Swibir.

Spomenimo kako je proteklog vikenda održano šesto izdanje utrke Poreč Triatlon na kojem je nastupio Koprivničanac Neven Radotović.

Radi se o jednoj od najljepših triatlon utrka čiji su start i cilj bili u Zelenoj Laguni. Sudionici su imali  1900 metara plivanja, 90 kilometra bicikliranja te 21 kilometar trčanja.

Kako nam je rekao Neven, najveći izazov za svakog od natjecatelja bila je biciklistička staza koja je prolazila kroz predivnu unutrašnjost Istre, a u tih 90 kilometara trebalo je savladati i 920 m visinskog penjanja.

U kategoriji M40, Neven je zauzeo 22. mjesto s vremenom od 4:58:43 sati (plivanje 34:48, bicikliranje 2:35:49 i trčanje 1:42:19).

A prema procjeni organizatora, uz 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Srbije i BiH, na porečkom Triatlonu sudjelovalo je i 250 volontera, te 700-tinjak pratitelja, navijača i članova obitelji.

Neven, Dijana, Luka i Paula kažu da će se sportom baviti sve dok će ih to veseliti. A što će im budućnost donijeti? – vidjet će. Za sada je sigurno da cijela ova koprivnička obitelj uživa u sportu i veseli se svakom rezultatu.

zatvori