Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Osvit kod kuće pobijedio Lipu, navijači nakon utakmice krenuli na suca

Sedmo kolo Prve županijske nogometne lige nastavljeno je današnjim prijepodnevnim susretom u Đelekovcu između domaćeg Osvita i gostujuće Lipe iz Hlebina.

U prvom poluvremenu gledatelji su mogli vidjeti izjednačenu utakmicu, a iako je bilo nekoliko izglednih prilika, na predah se otišlo bez pogodaka.

Početkom drugog poluvremena, Osvit je poveo preko Kureka.

U 62. minuti utakmice, glavni sudac Dergez isključio je gostujućeg igrača Ritošu zbog grube igre. S takvom odlukom nikako se nije mogao pomiriti vratar Lipe Gregl, koji je nasrnuo na suca i zaradio izravni crveni karton.

Brojčano oslabljena Lipa nije mogla parirati Osvitu. Do kraja susreta za Osvit su još zabili i Bilješko te Paradžik, a utakmica je završila s konačnih 3:0 za Đelekovčane.

Međutim, nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, navijači Lipe revoltirani sudačkim odlukama nasrnuli su na vrata sudačke svlačionice. Redari su uspjeli spriječiti da ne dođe do fizičkog obračuna, a sudačka trojka je pod policijskom pratnjom napustila sportski objekt.

Lipa je doživjela prvi prvenstveni poraz ove sezone, a sigurno je da će im nakon ove utakmice ostati gorak okus u ustima.

Preostali susreti sedmog kola Prve županijske lige igraju se danas od 16 sati.

Prva ŽNL – 7. kolo

Subota, 6. listopada
16:00
Koprivnica: Tehnika – Graničar (Legrad) 0:1
Ždala: Prekodravac – Miklinovec 4:0
Nedjelja, 7. listopada
10:00
Đelekovec Osvit – Lipa 3:0
16:00
Sv. I. Žabno: Tomislav Radnik – Mladost (Molve)
Imbriovec: Borac – Tomislav (Drnje)
Kop. Ivanec: Sloga – Kalinovac
Novigrad Pod.: Drava – Bratstvo

zatvori