Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: OP NETTLE 5 Najveći airsoft susret u regiji upravo je u tijeku u Koprivnici

Koprivnica je i ove godine domaćin velikog airsoft susreta, već tradicionalne Operacije Nettle (Kopriva) u organizaciji Airsoft udruge Podravina.

U koprivničkom Kampusu okupilo se više od 500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Engleske, što OP Nettle čini najvećim airsoft susretom u Hrvatskoj i regiji.

Scenarij ovogodišnjeg, petog po redu susreta nastavlja se na prethodne i temelji se na sukobu savezničkih snaga (NATO-a), Rusije i kurdskih militanata na prostoru Bliskog istoka:

Saveznici su uspjeli u svojoj zadaći kontrole i transporta šeikovih resursa te osiguravanju šeika i njegovog sela. Međutim, opasnost još uvijek postoji i napori militanata u koaliciji s ruskim snagama ne jenjavaju. Štoviše, opozicijske snage su se regrupirale i postavile svoje uporište na novom mjestu iz kojeg nastavljaju sa svojom ofenzivom. Također, s obzirom na povoljnu situaciju na terenu i savezničke snage su oformile novu bazu koja je sada pod zapovjedništvom novog zapovjednika, generala Roberta Fucknevila. Promjena se dogodila i na strani opozicije kojom sada s kurdske strane upravlja Hamid Karani, dok je upravljanje ruskim snagama preuzeo iskusni general Ivan Picjebev. Stanje na terenu je neko vrijeme bilo stabilno i mirno, međutim iznenadna smrt šeika Muhameda Al Magda i dolazak na čelo njegovog sina šeika Alhameda, stvara situaciju u kojoj se sve strane ponovno moraju boriti za njegovu naklonost. Izgleda da se borbama na ovom području ipak još neko vrijeme ne nazire kraj…

Operacija Nettle V – Novi početak trajat će do nedjelje oko 11 sati.

zatvori