Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Lijepa jesen bliži se kraju, pripremite topliju odjeću

Bablje ljeto bliži se kraju. Najavljuju to prognostičari već danima, a mediji preuzimaju uz naslove u kojima se spominju arktičke fronte i snijeg pred vratima. No, bit će to samo lagani uvod u hladniji dio jeseni, a možda nas već za tjedan dana ponovno zagrije nemila južina.

Tako će od nedjelje oblaci biti češći prizor na nebu nego što su bili proteklih tjedana, no neće donijeti baš puno kiše, eventualno nešto malo tu i tamo. Zapuhat će sjeverni vjetar, a ponegdje može poškropiti i koja kap – ali zaista u skromnim količinama, ako uopće. No, bit će hladnije; ne baš ledeno, jer će se temperature uglavnom kretati u rasponu između 8 i 13 stupnjeva, no ipak osjetno budući da nas je ovo listopadsko sunce malo razmazilo.

U takvom će nekakvom tonu proći veći dio sljedećeg tjedna. Što će se događati pred njegovim krajem još nije izvjesno, no aktualni prognostički modeli ukazuju na mogućnost dosta izražene južine koja bi temperature ponovno mogla podići do dvadesetak stupnjeva. No – o tom potom, još je ipak predaleko.

U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija Koprivnice u jesenskom izdanju.

zatvori