Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Jedna od pet najboljih učiteljica u gradu već deset godina radi po zamjenama: Rad s djecom me ispunjava

Svjetski je dan učitelja. Tim povodom u Gradsku upravu pozvali su najbolje koprivničke učitelje, odnosno učiteljice, u pratnji njihovih ravnateljica i ravnatelja.

Prema odlukama učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola ove godine to su profesorica politehnike Veljka Bogdanović Jazbec iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, profesorica klavira i korepetitorica Laura Malovac iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić, profesorica poljskog i engleskog jezika i književnosti Mirjana Mihalec iz Đure Estera, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te povijesti Ines Vađunec iz škole Braća Radić te učiteljica glazbene kulture Irena Falat iz Nemčića Gostovinskog.

Snimila Nela Carek.

Najbolje koprivničke učiteljice u gradsku upravu stigle su u pratnji svojih ravnateljica, a u svojim obraćanjima redom su istaknule ljubav prema poslu te zahvalile kolegama koji su ih prepoznali kao kvalitetne prosvjetne radnike.

Učiteljica Ines Vađunec već deset godina radi na zamjenama, no usprkos tomu što ne može dobiti stalni posao, Ines voli svoj poziv i rad s djecom.

– Obišla sam sve gradske škole i u svima mi je bilo prekrasno. U Osnovnoj školi Braća Radić sam sad najduže pa mogu reći da mi je tu najljepše. Gdje god sam došla lijepo su me dočekali, imam smo lijepih uspomena. Ono zbog čega sam najsretnija u svojem poslu je rad s djecom koji me ispunjava i da se svaki dan spremam za nove izazove – rekla je.

Snimila Nela Carek.

Važnost uloge učitelja naglasila je u svom obraćanju zamjenica koprivničkog gradonačelnika, također prosvjetarka, Melita Samoborec:

– Jer upravo vi svoje znanje prenosite mladim generacijama i upravo vi činite da nam budućnost bude bolja.

Svjetski dan učitelja prigoda je da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupni razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

zatvori