Četvrtak, 18. travnja 2024.

Četvero koprivničkih gimnazijalaca među finalistima za ‘Malog Galovića’

Galovićeva jesen, međunarodni festival književnosti što se održava u čast književnom velikanu Franu Galoviću, ide prema svom vrhuncu.

Tako su jutros objavljena imena finalista Malog Galovića – nagrade za najbolje učeničke radove. To su koprivnički gimnazijalci Dubravka Težak, Rebeka Crnoja, Leon Bedeković i Hana Živko, križevačka gimnazijalka Dorotea Mirić, te osnovnoškolci Klara Thavenet iz Svibovca, Nikola Jadanec iz Dugog Sela i Lorena Golub iz Kalnika.

Upravo pomaci i odaziv na Malog Galovića, jedan su od pokazatelja rasta ovog festivala, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur pojasnivši vrijednosti nagrade Mali Galović:

– Nagrada Mali Galović prije dvije godine postala je nacionalnog karaktera. Tako osim učenika iz naše županije u ovom natječaju sudjeluju učenici i iz čitave Hrvatske. To se pokazalo sjajnim i po broju pristiglih radova. Ove godine ih je pristiglo 107. Osnovna nam je ideja bila da Galovića i tako iznesemo izvan granica naše županije pa da učenici u Splitu, Makarskoj, Đakovu… hoće – neće čuju nešto o Franu Galoviću jer se pripremaju za natječaj.

Nagrade najboljima – i Mali Galović ali i Galovićeva književna nagrada za najbolje djelo na temu zavičajnosti, bit će uručene sutra navečer na svečanosti zatvaranja festivala u Galeriji Kovačić.

zatvori