Petak, 26. travnja 2024.

Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu iz Koprivničko-križevačke županije sudjeluju u komemoraciji na spomen-obilježju Trokut

Na zajedničkom sastanku časnika i dočasnika Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice glavna tema bila je skoro održavanje svečane komemoracije poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoj život za Domovinu dali na Novljanskom ratištu.

Komemoracija se na spomen obilježju Trokut svake godine održava na dan početka operacije “Orkan 91”, a u organizaciji ovog komemorativnog skupa zajednički sudjeluju Koprivničko-križevačka, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska i Sisačko-moslavačka županija, te Grad Novska.

Na sastanku je dogovoreno da na Trokut u ponedjeljak, 29. listopada, iz Koprivničko-križevačke županije ide stotinjak sudionika. Uz branitelje i ovaj put idu roditelji, supruge i djeca poginulih, te nastavnica i 32 učenika jednog osmog razreda osnovne škole. Njima će o Domovinskom ratu i borbama na novljanskom području govoriti Milan Jurić, viši časnik u mirovini. Podsjetimo, samo iz naše županije u Domovinskom ratu poginulo je 152 branitelja od kojih je njih 23 svoj život položilo u borbama na ovom području.

zatvori