Četvrtak, 18. travnja 2024.

ŽNL TRENERI Andrašić inzistira na trčanju, Žuljić ne voli neozbiljnost, a Knapić je kao Dalić

Prva županijska nogometna liga danas ulazi u treće kolo, a već se može nagovijestiti da je ispred nas izuzetno zanimljiva sezona.

Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije broji četiri županijske nogometne lige, ali ‘veliki’ igrači i njihovi treneri nastupaju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Sportska publika koja prati zbivanja na travnjacima Prve županijske nogometne lige već je dobro upoznata s gotovo svim igračima i o njima se puno priča.

Međutim, treneri su ti koji imaju glavnu riječ u svlačionici, ali o njima se ne priča puno.
Stoga smo odlučili istražiti kakvi su neki od trenera iz Prve županijske nogometne lige, što na sportskom, a što na privatnom planu.

Borac iz Imbriovca, aktualni prvak, je zasigurno najsnažnija momčad u Prvoj županijskog nogometnoj ligi. Momčad je sačinjena od sjajnih igrača, a ovog su ljeta doveli još nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Njihov trener Zlatko Andrašić radi sjajan posao, osvaja naslove, a prije nepunih godinu dana svoju je ekipu vodio u Kup utakmici protiv slavnog Dinama. Najveći je to uspjeh nogometnog kluba iz Imbriovca.

– Svaki trening kod trenera Andrašića je kvalitetan i zanimljiv, puno radimo s loptom, ali još više i trčimo. Iako trener nema strog pristup prema igračima na treninzima i utakmicama, autoritetan je i podigne glas kada na utakmici loše stojimo. Nakon utakmice uvijek ostane s nama na kratkom druženju, zavisi o njegovim privatnim obavezama. – rekao je izvor poznat redakciji.

Tomislav iz Drnja glavni je prvenstveni konkurent Borcu. Također, njihova momčad ima kvalitetne igrače, ali upravo su ovog ljeta njihovi najbolji igrači prešli u redove ‘ljutog’ rivala. Trener Tomislava, Mario Žuljić, u sportskim krugovima poznat je kao ‘čovjek od riječi’.

– Treninzi koje vodi trener Žuljić baziraju se na radu s loptom, većinom su to igre posjeda s ograničenim brojem dodira. Također, inzistira na elementarnoj tehnici, završnici na gol i igri na dva gola u kojoj su ponekad postavljeni određeni zahtjevi. Trener nema strogi pristup prema igračima, ali inzistira na disciplini i posebno ne voli kad igrači kasne na trening ili utakmicu. Nakon što utakmica završi, uvijek sjedne za stol i popriča s nama o svemu.

Nogometaši Tehnike ove su se godine nakon dugih sedam godina vratiti u prvoligaško društvo. Veliku ulogu u tome ima i njihov trener Valentin Knapić. Popularni Knapa poznat je kao dobar zabavljač, ali prije svega sjajan trener i psiholog.

– Trener Knapić priprema kvalitetne i zanimljive treninge. Gotovo svaki trening radimo one stvari koje popravljaju svaki naš segment igre kako bi poboljšali cjelokupan rezultat i kvalitetu. Poslije svake utakmice radimo kratku analizu kako bi ispravili greške koje smo prethodno radili. Pristup trenera prema igračima je kvalitetan i za vrijeme treninga ili utakmica zahtjeva maksimalnu ozbiljnost i disciplinu. Nakon treninga ili utakmice uvijek popriča s nama, pravi je ‘zafrkant’ i uvijek gradi odnos kao da smo jedna mala obitelj. Ne radi razliku između igrača i svakog maksimalno respektira i potiče na napredak. Izrazito je pohvalno da nam trener Knapić nije samo trener, već i osoba s kojom uvijek možemo popričati o sportskim, ali i privatnim problemima – objasnio je izvor poznat redakciji.

zatvori