Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Biciklistkinja teško ozlijeđena na zebri

Vozačica bicikla teško je ozlijeđena u jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 9:15 sati u Križevačkoj ulici u Koprivnici.

76-godišnjakinja se kretala biciklističko-pješačkom stazom u smjeru raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe kad je u jednom trenutku započela radnju uključivanja u promet u namjeri prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza. Međutim, nije provjerila stanje na cesti odnosno nije se uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Došlo je do naleta prednjeg kotača bicikla u stražnji dio teretnog vozila Citroen Jumper koprivničkih registracija kojim se u suprotnom smjeru kretao 56-godišnjak. Vozačica bicikla pala je na tlo i zadobila teške tjelesne ozljede, no nisu opasne po život.

Zbog nepropisnog uključivanja u promet protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još se jedna prometna nesreća dogodila jučer u Koprivnici oko 15:05 sati. Na parkiralištu kod Doma na Lenišću sudarila su se dva osobna automobila. 53-godišnja vozačica Golfa koprivničkih registracija uključivala se u promet vožnjom unatrag s parkirališnog mjesta, a nije vodila računa o položaju i kretanju svog vozila.

Naime, u isto vrijeme s parkirališnog mjesta izlazio je 51-godišnji vozač Passata koprivničkih registracija. No, on je tada već bio u punoj fazi uključivanja u promet pa je tako prekršajni postupak zaradila vozačica Golfa.

zatvori