Utorak, 26. ožujka 2024.

USUSRET LIGI PRVAKINJA Selena Milošević: Možemo i moramo tražiti priliku za prolaz grupe

Rukometašice Podravka Vegete nakon tri godine ponovno su u Ligi prvakinja, a o plasmanu i grupnoj fazi porazgovarali smo s vanjskom igračicom Selenom Milošević.

Selena se u Podravku vratila nakon jednogodišnjeg igranja u Izraelu, gdje je nastupala za tamošnji HC Maccabi Rishon.

– Odlazak u Izrael mi je jedno lijepo iskustvo i ostat će mi u lijepom sjećanju. Vidjela sam puno lijepih stvari i upoznala drugu kulturu, tako da mogu reći da sam zadovoljna s vremenom provedenim u inozemstvu – rekla je Selena.

Dres Podravke Selena je nosila u sezonama 2015./16. te 2016./17., a kako i sama kaže, oduševljena je povratkom u Koprivnicu.

– Odlučila sam da neću produžiti ugovor u Izraelu, Podravka mi je ponudila ugovor i prezentirali su mi svoje planove za nadolazeću sezonu koji su mi se doista svidjeli, tako da sam se odlučila na povratak u Koprivnicu – objasnila je Selena.

Nakon tri godine, Podravka Vegeta će ponovno biti sudionik Lige prvakinja. Podsjetimo, rukometašice Podravka Vegete u Ligu prvakinja ušle su preko kvalifikacijskog turnira koji se održao u Koprivnici. U finalu su pobijedile rumunjsku Craiovu (22:21) i tako na najbolji mogući način pokazale koprivničkoj publici što može ova nova momčad.

– Od samog početka kada sam se vratila, pa preko cijelih priprema, sve smo podredili da napravimo dobar rezultat i izborimo Ligu prvakinja. Publika je bila fantastična i napravili smo primaran cilj, a sada je na nama da se “pofajtamo” za što bolji plasman u grupnoj fazi – objasnila je Selena.

Podravkašice će igrati u grupi C zajedno sa Györom iz Mađarske, aktualnim europskim prvakinjama, te slovenskim Krimom i njemačkim Thüringerom.

– Skupina je teška, Györ je svijet za sebe u ovoj grupi, ali smatram da možemo i moramo tražiti priliku preko Thüringera i Krima da napravimo što bolji rezultat – rekla je Selena.

Podravka je ovog ljeta dovela nekoliko iskusnih igračica, a trener Zlatko Saračević ima težak zadatak da uklopi ovaj svojevrsni “dream team”.

– Stanje u momčadi je dobro, treba nam vremena da se uigramo i upoznamo u potpunosti. Sve cure koje su došle su maksimalno posvećene onome što rade i spremne su za nove izazove koji se stave pred nas. Također, cijeli stručni stožer na čelu s trenerom Saračevićem maksimalno ozbiljno radi svoj posao i iz svega toga mora isplivati dobar rezultat – zaključila je Selena.

Podravkašice će grupnu fazu Lige prvakinja otvoriti 7. listopada, u gostima kod njemačkog Thüringera.

Pogledajte i preostale termine utakmice Podravka Vegeta u nadolazećoj sezoni Lige prvakinja.

RASPORED UTAKMICA PODRAVKA VEGETE U LIGI PRVAKINJA 2018./19., GRUPA C

7. listopada, 14:00 sati:
Thüringer HC – RK Podravka Vegeta

14. listopada, 18:45 sati:
RK Podravka Vegeta – Gyõri Audi ETO KC

20. listopada, 18:00 sati:
RK Podravka Vegeta – RK Krim

3. studenog, 19:00 sati:
RK Krim – RK Podravka Vegeta

11. studenog, 18:00 sati:
RK Podravka Vegeta – Thüringer HC

17. studenog, 19:30 sati:
Gyõri Audi ETO KC – RK Podravka Vegeta

zatvori