Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ured Ministarstva branitelja ustrojen i u Koprivnici

Koprivničko-križevački župan Darko Koren bio je domaćin sastanka predstavnika lokalne uprave i Ministarstva branitelja.

Naime, u Koprivnici je početkom ljeta ustrojen novi ured Ministarstva branitelja kojemu je zadaća pomagati braniteljima i njihovim obiteljima. Poglavito su usmjereni na pomoć pri ostvarivanju zakonom propisanih prava, ali i kroz psihosocijalnu pomoć.

Tako se voditeljica pododsjeka u Područnoj jedinici Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja Tatjana Mihaldinec osvrnula upravo na nedavno ustrojavanje novog ureda kojemu je zadaća biti na što boljoj usluzi braniteljima i njihovim obiteljima, dok su voditeljica Službe za suradnju s pravosudnim tijelima i rješavanje po predstavkama i pritužbama Lucija Leovac i viši upravni savjetnik u Sektoru za stambeno zbrinjavanje Slavko Rebrina naglasili kako je svrha ovog radnog sastanka rješavanje nedoumica vezanih uz novi Zakon, provjera situacije u područnim jedinicama i uredima državne uprave, ali i komunikacija s lokalnom vlasti i udrugama.

Izvor: kckzz.hr

Uz župana Korena, na sastanku je bio i predstojnik Ureda državne uprave Tihomir Kvakarić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, te dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice “Dr. Tomislav Bardek” i predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i suradnici zaduženi za provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Kako je zaključeno, suradnja Županije i Ureda državne uprave s jedne te Ministarstva branitelja i braniteljskih udruga s druge strane u našoj je županiji dobra. Župan je ujedno istaknuo odličnu suradnju s braniteljskim udrugama koje koriste  mogućnosti koje im Županija može pružiti, prvenstveno u smislu financiranja njihovih programa, dodavši kako je ovaj sastanak način da se dodatno unaprijedi suradnja među institucijama na korist branitelja.

zatvori