Srijeda, 17. travnja 2024.

Udario automobil i pobjegao, a kad su ga policajci pronašli pokazao im ‘srednji prst’

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer u Koprivnici, izvijestila nas je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 6:25 sati u Ulici Dubovečki breg zbog nepropisnog mimoilaženja sudarila su se dva osobna automobila. Naime, 43-godišnji vozač Fiat Brava koprivničkih registracija kretao se u smjeru Ulice Vinica gdje je, zbog uske ceste, mimoilaženje problematično. Ipak, dužan je bio zauzeti položaj koji omogućuje mimoilaženje, no nije to učinio.

Iz drugog smjera dolazio je Hyundai koprivničkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak. Došlo je do sudara automobila, no nastala je samo materijalna šteta. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 43-godišnjaka će biti pokrenut optužni prijedlog.

Druga jučerašnja prometna nesreća dogodila se oko 15:15 sati u Ulici Ivana Generalića gdje je zbog nepropisnog uključivanja u promet 24-godišnji vozač Opela koprivničkih registracija udario u parkirani automobil. Uključivao se u promet s parkirnog mjesta te je zahvatio Renault koprivničkih registracija.

Mladi vozač je potom napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen u Đelekovcu i to pod utjecajem alkohola od 1,88 promila. Na kraju postupanja mladić je osjetio potrebu da omalovaži policijske službenike pa im je pokazao ‘srednji prst’. Tako je uz izazivanje prometne nesreće kažnjen i za narušavanje javnog reda i mira omalovažavanjem policijskih službenika.

zatvori