Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Trener Farmaceuta Ivković prije Intera: “Moramo biti sportski drski i bezobrazni i pokazati na terenu tko je gazda”

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” u zaostaloj utakmici 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige ugostiti zaprešićki Inter, objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba. Bit će to druga u nizu utakmica Farmaceuta u Koprivnici. Podsjetimo, u prošlom kolu Slaven i Hajduk remizirali su rezultatom 1:1.

Evo što je u najavi sutrašnjeg susreta rekao trener Slaven Belupa Tomislav Ivković:

– U posebnom sjećanju ostala mi je posljednja međusobna utakmica s Interom u Koprivnici koja je bila čudesna. Imali smo nevjerojatno prvo poluvrijeme, vodili 3:0 i onda zahvaljujući gluposti našeg igrača ostali s desetoricom na terenu, primili gol, na kraju ‘visili’ i da ne izgubimo, a odigrali smo našu najbolju utakmicu sezone. Mislim da će sutrašnja utakmica biti slična. I jedan i drugi protivnik su se digli u zadnja dva tjedna, i Inter i mi izgledamo dobro – rekao je Ivković.

Kao i uvijek, Slavenaši će na svom travnjaku ići po sva tri boda.

– Očekujem kvalitetnu utakmicu, cijenim, poštujem i respektiram Inter, ali mislim da smo u ovom trenutku za nijansu kvalitetnija momčad. Ipak, to moramo potvrditi na terenu. Moramo biti sportski drski i bezobrazni, postaviti se od prve minute odlučno na terenu i pokazati tko je gazda.

Nogometaši Slaven Belupa iz kola u kolo igraju sve bolje, a cilj trenera Ivkovića je da njegova momčad što duže tijekom utakmice drži visoki ritam igre.

– Recept je takav da i poslije promašenih šansi i dobre igre ne ulazimo u nervozu i ne razmišljamo o tome da će nam se osvetiti to što nismo kapitalizirali nadmoć na terenu. Tijekom svih 90 minuta moramo imati istu volju, htijenje i koncentraciju i onda će se sigurno vremenski period naše dobre igre produžiti. Naravno, u nogometu ne postoji momčad koja neće biti u ‘crnoj rupi’ pet ili deset minuta, jedina je razlika što se jedna ‘izvuče’ bez primljenog pogotka, a druga ne. Želimo i težimo igri, želimo prenijeti mali nogomet na veliki teren, želimo završavati akcije sa što više igrača jer imamo nogometaše koji to mogu. Želim da svi zajedno mislimo na ekipu, a ne na sebe i na to što je najbolje za pojedinca.

Protiv Hajduka se na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” skupilo više do 2200 ljudi.

– Volio bih da dođe što više navijača jer je odličan termin utakmice. Imamo pravi sportski program ove subote u Koprivnici jer nakon nas nastupaju i rukometašice Podravke kojima ovim putem želim puno sreće u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Publika nam je vrlo bitna. Neka svatko tko dođe povede i obitelj, prijatelje i što više djece i neka svi zajedno bodre Slaven Belupo – zaključio je Ivković.

Trener Slaven Belupa u utakmici protiv Intera neće moći računati na kartoniranog Davida Puclina te na Bruna Godu i Jana Doležala koji su ozlijeđeni.

Dodajmo da se sutrašnja utakmica prvotno trebala igrati u 20 sati, ali je zbog kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja pomaknuta te počinje dva i pol sata ranije odnosno u 17:30 sati.

zatvori