Srijeda, 24. travnja 2024.

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA Pogledajte što nam sve priprema Muzej grada Koprivnice

Muzej grada Koprivnice obilježit će 12. Tjedan cjeloživotnog učenja od 1 do 7. listopada 2018. godine u suradnji s brojim dugogodišnjim te novim partnerima (Dječji vrtić Tratinčica, osnovne škole ‘Braća Radić’, ‘Antun Nemčić Gostovinski’, ‘Đuro Ester’ i ‘Grgur Karlovčan’, COOR Podravsko sunce i Križevci, Dom za starije i nemoćne Koprivnica, Klub za starije osobe ‘Mariška’, DIF Koprivnički Ivanec) različitim aktivnostima poput izložaba, radionica i edukativnih vodstva u Muzeju grada Koprivnice, Galeriji Koprivnica i Galeriji Mijo Kovačić, te izvan Ustanove (Dječji vrtić Tratinčica, Podravsko sunce, OŠ ‘Braća Radić’ i Dom za starije i nemoćne Koprivnica).

Ovogodišnje aktivnosti pod motom Provježbaj mozak! biti će usmjerene prema poticanju učenja i usavršavanja, razmjeni i razvoju znanja i vještina te stjecanju novog životnog iskustva kako bi se potaknuo interes zajednice za lokalnu baštinu te unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija kod osoba različite životne dobi.

Tjedan će započeti i završiti radionicama umijeća izrade ivanečkog veza i tradicijskog nakita nizanjem perlica kako bi se prenošenjem umijeća doprinijelo upoznavanju lokalne nematerijalne baštine te njezinoj zaštiti i očuvanju. Radionice su dio obilježavanja Dana europske kulturne baštine, a namijenjene su djeci predškolske i školske dobi koja će se upoznati s bogatom i raznolikom nematerijalnom baštinom te sami ili s roditeljima izraditi svoje “kraluše” i ogrlice, ali i neke od motiva ivanečkog veza, zaštićenog nematerijalnog dobra, pod vodstvom Gordane Horvat.

Sredinom Tjedna u Galeriji Koprivnica biti će edukativno vodstvo kustosice Helene Kušenić kroz izložbu “Arkade elektriciteta”, dok će se u Muzeju održati radionica “Pišem krasopis” pod vodstvom Ane Pleskalt i Maše Zamljačanec te posjet starijih osoba Muzeju koje će pod vodstvom više kustosice Marije Mesarić razgledati izložbu “Razvoj pučkog školstva u Koprivnici i okolici do 1940. godine” i nove izložbe u stalnom postavu.

Muzej i OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” u Tjednu cjeloživotnog učenja obilježit će Međunarodni dan starijih osoba aktivnošću “Djeca čitaju odraslima” u Domu za starije i nemoćne Koprivnica.

zatvori