Srijeda, 24. travnja 2024.

ŠTO MUČI DRAGANOVČANE Mještani na Zboru građana iznijeli probleme gradonačelniku

Mještani Draganovca sastali su se u srijedu s koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Zbor građana bio je prilika da se zajedno osvrnu na projekte realizirane u protekloj godini, ali i da Draganovčani prvom čovjeku Koprivnice i njegovim suradnicima iznesu probleme s kojima se suočavaju.

– Najpotrebnija nam je bila komunalna infrastruktura, no na svu sreću ove godine krenulo se s izgradnjom vodovodne mreže u ulici Mirni dol, a radovi će početi nakon što završe berbe. U planu je i izgradnja kanalizacijske mreže u ulicama Mirnom dolu i Sveti Vid, dok će Bukovečka i Vinogradarski put kanalizacijsku mrežu dobiti u sklopu projekta Aglomeracije Koprivnica – rekao je Zlatko Hiržin, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Draganovec.

Ustupio Z. Hiržin.

Okupljene Draganovčane zanimalo je kad će asfaltirati šljunčane ceste u naselju. Podsjetimo, bio je to i razlog prosvjeda nekolicine nezadovoljnih mještana Draganovca početkom prošle godine.

– U Draganovcu imamo pet neasfaltiranih ulica. Gradonačelnik Jakšić obećao nam je da će se jedna asfaltirati iduće godine. A koja će to biti, kaže da je ta odluka na Vijeću Mjesnog odbora i stanovnicima tih ulica – naveo je Hiržin.

No, jedan od najvećih problema im je prijelaz preko Podravske magistrale i željezničke pruge. Iako su iz Gradske uprave najavljivali da bi pothodnici trebali biti izgrađeni do ove godine, siguran prijelaz preko pruge i iznimno frekventne državne prometnice Draganovčani će čekati do daljnjega:

– Nažalost, gradonačelnik nam je u srijedu rekao da ovaj problem ne ovisi samo o Gradu, već da veliku ulogu imaju Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice. U ovoj godini Grad planira završiti projektnu dokumentaciju i ishoditi lokacijsku dozvolu. To im je potrebno, rekao nam je gradonačelnik, kako bi se mogli prijaviti na buduće europske ili nacionalne natječaje budući da natječaj na koji su se planirali javiti nije zadovoljavajući. Ne mogu se povući dovoljna sredstva ili tako nešto.

Sve u svemu, jesu li mještani Draganovca zadovoljni životom u koprivničkom prigradskom naselju?

– Stanovnici dijela koji ima završenu komunalnu infrastrukturu i asfaltirane ceste su zadovoljni, dok oni koji nemaju asfaltirane puteve ne mogu biti zadovoljni. Pogotovo u ljetnim mjesecima kad se nakon prolaska vozila diže velika prašina – zaključio je Hiržin.

Ustupio Z. Hiržin.
Ustupio Z. Hiržin.
Ustupio Z. Hiržin.
zatvori