Utorak, 23. travnja 2024.

Nakon debakla s Lokomotivom Slaven traži iskupljenje protiv Rudeša, Ivković: Ne smije nam se ponoviti loš dan

Pred nogometašima Slaven Belupa nova je domaća utakmica. Na travnjak koprivničkog stadiona dolazi Rudeš, momčad koja je trenutno na posljednjem mjestu Hrvatski Telekom Prve lige sa svega jednim osvojenim bodom.

Farmaceutima će to biti prilika za iskupljenje nakon teškog poraza od Lokomotive u posljednjem kolu, ali i test momčadi, rekao je trener Slavena Tomislav Ivković.

– Zbog toga mi je ova utakmica od velikog značaja što se tiče reakcije i načina na koji će igrači odigrati, odreagirati na ovoj utakmici.

Slavenovim igračima ne smije se ponoviti tako loša predstava za koju je trener Ivković ponovio da smatra da je bila anomalija, odnosno – loš dan:

– Rekao sam im da smatram da je nekako možda u njihovoj dubini glave bila doza prevelike samouvjerenosti da će ta utakmica s Lokomotivom otići odmah od početka u našem smjeru. Druga stvar je to što nam se po meni dogodio izuzetno, izuzetno loš dan i da je cijela momčad podbacila.

Igračima je nakon poraza od Lokomotive bilo neugodno i očekivali su posljedice od Ivkovića, no on je istaknuo da ne razmišlja kao navijač nego kao trener i bivši igrač, stoga neće nakon jednog podbačaja raditi drastične rezove.

– Ponovit ću po stoti puta: Mi gradimo momčad, mi radimo momčad, došlo je puno novih igrača, svatko treba puno vremena za prilagodbu, netko više, netko manje… Momčad se ne stvara preko noći.

Ivković će protiv Rudeša na teren poslati istu momčad kao i protiv Lokomotive, s iznimkom Gordane koji je otputovao u Izrael zbog vjerskih razloga te Mendyja koji fizički nije dovoljno spreman. Umjesto njih izaći će Bačelić Grgić i Jelić.

Što se tiče gostiju, Rudeš je na zadnjem mjestu ljestvice, ali riječ je o momčadi koja je dosta namučila i Dinamo i Rijeku i Hajduk.

– Moramo sve učiniti da, za razliku od prošle utakmice, u ovu uđemo agresivno, čvrsto, da priđemo protivniku, da mu ne damo da slobodno prima loptu, da ih stisnemo i da nastojimo od prvog trenutka utakmice opasni po njihov gol – najavio je Ivković.

Utakmica Slaven Belupa i Rudeša na rasporedu je u petak od 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš”.

zatvori