Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Domaći proizvodi glavne su zvijezde sajma ‘Jedem zdravo’ na koprivničkoj tržnici

Tradicionalni sajam zdrave prehrane ‘Jedem zdravo’ u tijeku je na koprivničkoj Gradskoj tržnici u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, u organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac i Grada Koprivnice.

– Imamo sedam izlagača, naših poznatih s tržnice, ali i neke nove – rekla nam je Petra Bijač iz Komunalca. – Može se naći domaće i kvalitetne proizvode od raznovrsnih sjemenki, brašna, heljde, lanenog brašna, namaze od humusa, čips od jabuke, med, kupinovo vino i još mnogo toga.

– Već desetljećima smo u priči Europskog tjedna mobilnosti i drago mi je da se vide rezultati – bicikli, električni bicikli, pješačke i biciklističke staze, javni gradski prijevoz… – izjavio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. – No, u zdravom tijelu zdrav je duh pa imamo i razne fizičke aktivnosti i programe, ali i sajam zdrave prehrane s našim partnerom Komunalcem i prodavačima s našeg placa. S obzirom na stanje u kojem je hrvatska poljoprivreda, sve ono što ti ljudi nude je jako kvalitetno i nas čeka jako puno posla da opet podignemo i revitaliziramo naš koprivnički plac, da u potpunosti zaživi ona priča “Koprivnički plac je pravo mjesto za vas”.

Sajam su posjetili i mališani iz koprivničkih dječjih vrtića koji su se također uključili u Europski tjedan mobilnosti, a zbog velikog interesa održavat će se češće. – U planu nam je imati ovakav sajam barem jednom mjesečno i to subotom – najavila je Bijač.

Sajam traje danas do 12 sati.

zatvori