Petak, 19. travnja 2024.

Putopisno predavanje Dubravke Eršetić izazvalo veliki interes

Profesorica Dubravka Eršetić u ponedjeljak je održala putopisno predavanje o Andaluziji u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”.

Taj dio Španjolske, Dubravka je posjetila u sklopu stručnog usavršavanja, a svoje doživljaje s putovanja podijelila je s velikim brojem Koprivničanaca.

U Čitaonici tiska koprivničke knjižnice posjetitelji su u skoro sat i pol slušali o povijesti Seville, Cordobe i Malage, a Dubravka ih je vodila po znamenitostima i posebnostima ovih gradova.

Osim povijesti i ljepota predavanje je bilo ispunjeno brojnim detaljima vezanim uz same stanovnike i način života u tim mjestima čime je dodatno upotpunila doživljaj viđenog.

Ustupila Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

U koprivničkoj knjižnici večeras u 18 sati počinje radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Marije Križić, intervenora hrvatskog znakovnog jezika.

– Kako bi se približila zanimljivost i bogatstvo znakovnog jezika, čujuće osobe imat će priliku na radionici praktično naučiti osnovne pojmove iz hrvatskog znakovnog jezika. Radionica je pripremljena za djecu starije dobi te odrasle, a koliko se može zaljubiti u znakovni jezik pokazat će vam Gabriela Flac i Josipa Kodrić učenice petog razreda Srednje škole Koprivnica, buduće medicinske sestre koje će uz nastavnicu voditi radionicu – najavljuju iz knjižnice.

Radionica će se održati povodom Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba.

zatvori