Petak, 19. travnja 2024.

PRAZNIK RUKOMETA Podravka je domaćin kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja, dolaze Zaprešić Boysi, ulaz besplatan

Rukometni klub Podravka Vegeta ovog je vikenda domaćin kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja.

Na turniru će osim Podravke sudjelovati i turska Muratpasa BSK, rumunjska Craiova i srpska Jagodina.

– Nadolazeći vikend zaslužuje epitet rukometnog praznika, želimo vratiti Ligu prvakinja u Koprivnicu. Ovom prilikom pozivam naše drage Koprivničance i Koprivničanke, Podravke i Podravce, sve ljubitelje rukometa i Podravke, da dođu u što većem broju i daju igračicama dodatni vjetar u leđa. Nadam se da ćemo svi skupa proslaviti ulazak u Ligu prvakinja – rekla je sportska direktorica Podravka Vegete, Miranda Tatari.

Trener Podravkašica Zlatko Saračević na današnjoj konferenciji za medije rekao je da neće moći računati jedino na Nikolinu Zadravec zbog ozljede.

– Ako će nas netko htjeti pobjediti, morat će igrati dobro. Ali, trebamo pomoć s tribina. Poručujem publici da budu strpljivi sa nama, s našim curama. Cure žele i hoće. Nova smo ekipa i treba nam prava pomoć s tribina da nam donesete onaj mali postotak koji nam fali – poručio je trener Saračević.

A kako bi igračice imale što bolju podršku s tribina, iz Kluba su odlučili dodatno stimulirati publiku. Podravka je u suradnji sa Zaprešić Boysima i Markom Lasićem Neredom odlučila napraviti službenu himnu rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Nova himna je predstavljena na današnjoj konferenciji za medije, a koprivnička publika moći će ju čuti uživo uoči početka turnira.

Prije finalne utakmice, Podravka Vegeta će se u svečanoj ceremoniji zahvaliti Ivi Čičinu-Mašanskeru na dugogodišnjem radu i doprinosu Podravki, ali i koprivničkom sportu.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice i to u 16:30 utakmica Craiove i Jagodine, dok će u 19:30 na teren izaći rukometašice Podravka Vegete koje će snage odmjeriti s turskom Muratpasom Beledyesi. U nedjelju vas očekuju utakmica za treće mjesto u 15:00 i finale u 18:00 sati.

Ulaznice za kvalifikacijski turnir bit će besplatne i dijelit će se u hotelu Podravina, prostorima Kluba i u Pivnici.

zatvori