Subota, 20. travnja 2024.

Održana prezentacija konačne verzije Studije izvedivosti aglomeracije Koprivnica za Projekt sufinanciran iz EU fondova

U ponedjeljak, 10. rujna, u prostorijama Koprivničkih voda održana je prezentacija na temu „Studija izvedivost aglomeracije Koprivnica za Projekt sufinanciran iz EU fondova“.

Prezentaciju konačne verzije Studije izvedivosti za prijavu Projekta sustava odvodnje otpadnih voda i vodoopskrbnog sustava aglomeracije Koprivnica sufinanciran iz EU fondova prezentirao je predstavnik izrađivača WYG Savjetovanje d.o.o. Zagreb, g. Josip Jozić.

Prezentaciji su prisustvovali Uprava Koprivničkih voda, gradonačelnik Grada Koprivnice g. Mišel Jakšić, predstavnici projektnog tima – g. Leonard Sekovanić, gđa. Maja Hleb, g. Krešimir Ujlaki, g. Tomislav Golubić, predstavnici pojedinih Općina – g. Petar Dombaj (Drnje), g. Ivan Sabolić (Legrad), g. Krešimir Matijašić (Peteranec), g. Vlado Bakšaj (Sokolovac), g. Jurica Puklavec (Đelekovec), predsjednica Uprave GKP Komunalac d.o.o. gđa. Nataša Tetec i predstavnik Koprivničko-Križevačke županije g. Marijan Štimac.

Prezentacijom su nazočni informirani o konačnom obuhvatu Aglomeracije Koprivnica, ukupnoj vrijednosti Projekta koja po procjeni u studiji iznosi 441,9 milijuna kuna te o financijskim obvezama jedinica lokalne samouprave u vezi sufinanciranja nacionalne komponente Projekta prema obuhvatu koji je definiran konačnom verzijom Studije izvedivosti.

Na sastanku se prihvatila konačna verzija Studije izvedivosti, predstavnici jedinica lokalne samouprave očitovali su se da su suglasne sa sufinanciranjem Projekta sustava odvodnje otpadnih voda i vodoopskrbnog sustava aglomeracije Koprivnica prema predvidivim iznosima udjela sufinanciranja Grada i pojedinih Općina kako je to definirano Studijom izvedivosti.

Također se jedinice lokalne samouprave kao partneri Koprivničkih voda obvezuju u narednom razdoblju potpisati Ugovor o partnerstvu kojim će se definirati međusobni odnosi i obveze u provedbi Projekta. Zaključke s prezentacije naknadno su potpisom dopune zapisnika prihvatili i predstavnici Općine Hlebine, Rasinja i Koprivnički Bregi.

Prezentacija se održala zbog informiranja predstavnika Općina i gradonačelnika Grada Koprivnice o daljnjim koracima koji slijede do prijave Projekta za financiranjem iz EU fondova.

zatvori