Petak, 19. travnja 2024.

NAJAVLJUJEMO VELIKO VESELJE 140 godina DVD-a Novigrad Podravski i susreti bratskih Novigrada

Novigraci spremaju veliko slavlje!

U petak i subotu,  vikend pred nama, obilježit će 140 godina djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva, ali i ugostiti prijatelje iz bratskih Novigrada – Cittanove iz Istre, Novigrada Dalmatinskog kod Zadra i Novigrada na Dobri. A ove godine pridružit će im se i Novi Grad, malo mjesto iz Općine Oprisavci kraj Slavonskog Broda.

Veliki događaj slavi 140 godina održavanja tradicije mjesnog vatrogastva i prijateljstvo koje njeguju od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Program će početi u petak predvečer svetom misom u župnoj crkvi u čast vatrogasne obljetnice, nakon čega će uslijediti i svečana sjednica novigradskog DVD-a.

Potom će svi zajedno dočekati prijatelje koji dolaze s četiri strane Hrvatske, njih nešto manje od 200.

Svi zajedno će u čast vatrogasaca domaćina proći mjestom, pustiti u zrak 140 lampiona i družiti se na zabavi koju im pripremaju Novigraci.

U subotu će ih ujutro probuditi limena glazba koja će već u 5 početi s budnicom. Podravci će nakon doručka svoje goste odvesti do Đurđevca gdje će im pokazati Picokijadu te tradicijski podravski život u etno kući OPG-a Karlovčan.

Druženje će popodne nastaviti u Novigradu gdje će zajedno s vatrogasnim ešalonom proći kroz selo do sportske dvorane. Tamo će biti održana svečana sjednica DVD-a Novigrad Podravski s dodjelom visokih vatrogasnih priznanja. Vodit će ju Branko Uvodić. Potom će uslijediti zabava na koju su pozvani i glumci Vid Balog i Davor Dretar Drele te glazbenici Svirci moji.

Posljednjeg dana, u nedjelju, domaćini i gosti pozvani su na jutarnju misu kod kapelice svetog Mihaela Arkanđena na Miholjanskom bregu nakon čega slijedi obilazak novigradskih gorica.

Ispraćaj gostiju najavljen je za popodne u 14.30 a prije rastanka kratki program izvest će članovi KUD-a Novi Grad.

Izvor: novigrad-podravski.hr – sa susreta 2016.

Od novigradskog načelnika Zdravka Brljeka doznajemo da Podravci s radošću očekuju svoje prijatelje te s ponosom pripremaju proslavu vrijedne vatrogasne obljetnice. Bude li ih u planiranom programu omelo (ne)vrijeme, spremni su izmjeniti pripremljeni program, te ponovo pokazati koliko su Novigraci gostoljubivi.

zatvori