Subota, 20. travnja 2024.

Na makadamskoj cesti kod Šoderice uspjeli se sudariti radni stroj i automobil

Dvije su prometne nesreće zabilježene jučer na podravsko-prigorskim cestama – jedna u Koprivnici, a jedna na Jegenišu, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 13:15 sati na Trgu dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici sudarili su se teretni i osobni automobil. 35-godišnji vozač teretnog automobila Mercedes čakovečkih registracija kretao se u smjeru Trga bana Josipa Jelačića te nije držao potreban razmak između svog i vozila ispred sebe.

Udario je tako prednjim dijelom svog automobila u stražnji dio Golfa koprivničkih registracija kojeg je vozila 34-godišnjakinja. Ona je krenula usporavati zbog propuštanja pješaka, a vozač Mercedesa nije pravovremeno reagirao. Vozačica je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđena, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 12:35 sati na makadamskoj cesti kod Šoderice. 37-godišnji vozač neregistriranog radnog stroja počeo se na makadamskoj cesti polukružno okretati, a nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Došlo je do sudara stražnjeg dijela radnog stroja u Fiestu koprivničkih registracija kojom se u smjeru Đelekovca kretao 48-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,75 promila. Vozač radnog stroja nije bio pod utjecajem alkohola.

Protiv obojice će vozača biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove odgovornosti.

zatvori