Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mrežin Ivica Suvalj okupio oporbu koja traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Kao što je i najavio, oporbeni koprivnički gradski vijećnik iz redova Mreže nezavisnih lista Ivica Suvalj prikupio je dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća s temom Komunalca.

– Cilj nam je da svi čuju što se u Komunalcu događa. Stanje na papiru je dobro, tekuća likvidnost se pokriva, a s druge strane revizorska tvrtka daje rezervirano mišljenje. U Komunalcu radi puno Koprivničanaca i po kuloarima se svašta priča. Nama nije cilj nekoga provocirati, već da iz prve ruke čujemo što se tamo događa i u kojem smjeru Komunalac ide – rekao je Suvalj novinarima.

Izvanrednu sjednicu žele svi oporbeni vijećnici – nezavisni Danijela Glavosek–Kovačić, Marijan Šiško i Antonio Grgić, HDZ i Mreža nezavisnih lista. Potpise desetero vijećnika Mrežin Ivica Suvalj predao je na jučerašnjoj sjednici predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu.

– Ja to prosljeđujem na mišljenje gradonačelniku hoćemo li to napraviti u roku od 14 dana ili nećemo. Nakon toga, Poslovnik nam kaže da ja moram razmotriti tu mogućnost pa potom donosimo odluku. Pretpostavka je, u politici treba biti iskren i ne muljaviti puno, da mi nećemo sazvati tu sjednicu. Ali, ako to ne napravimo, dužni smo na prvoj sljedećoj sjednici tu točku uvrstiti u dnevni red i to će tako i biti – pojasnio je.

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća, najavio je predsjednik Pal, trebala bi biti već u listopadu.

– Tada će gradski vijećnici i građani Koprivnice čuti da se u Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac ne događa ništa dramatično, da je firma u tranziciji koja donosi svoje probleme, ali i nešto dobro – zaključio je.

zatvori