Srijeda, 17. travnja 2024.

Motociklist bez registarskih pločica bježao od policije, prošao na crveno svjetlo, udario u automobil i sletio s ceste

Prometna nesreća u kojoj je 44-godišnji motociklist ozlijeđen i hitno prevezen u koprivničku bolnicu dogodila se jučer malo prije 15 sati u Koprivnici.

Nesreća se dogodila u Ulici Ivana Česmičkog gdje su se sudarili motocikl Suzuki i Opel Astra koprivničkih registracija. Iako je motocikl inače registriran, motociklist se vozio bez registarskih oznaka.

– Zbog upravljanja motociklom bez registarske pločice prethodno su ga pokušali zaustaviti policijski službenici na Križevačkoj cesti na što se oglušio i velikom brzinom udaljio u pravcu raskrižja Zagrebačke i Varaždinske ceste čineći niz prometnih prekršaja, gdje je unatoč crvenom svjetlu semafora nastavio vožnju u pravcu Ulice Ivana Česmičkog – piše u policijskom priopćenju.

Motociklist je, dakle, dolaskom do raskrižja s Varaždinskom cestom prošao na crveno svjetlo. Policijski su se službenici tu zaustavili, a on se nastavio kretati velikom brzinom Ulicom Ivana Česmičkog te je u jednom trenutku započeo preticati teretni automobil.

S bočne ceste iz pravca Belupa tada se u promet uključila 43-godišnja vozačica Opel Astre. Motociklist se zabio u Astru i sletio s ceste.

Još uvijek nije poznata težina njegovih ozljeda, a niti protiv koga će biti podnesen prekršajni postupak za izazivanje prometne nesreće. Naime, naknadno će biti provedena sva potrebna vještačenja koja će otkriti sve detalje nesreće.

zatvori