Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mladi liječnici žele raditi u koprivničkoj bolnici: Do kraja godine petnaestak novih ugovora za specijalizaciju

Koprivnička Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” ove je godine, od veljače, provela dva natječaja i sklopila ugovore o specijalizaciji s 12 mladih liječnika.

Tako odskače od inače sumorne slike hrvatskog zdravstva, ocijenio je ravnatelj dr. Mato Devčić, pobrojavši za Dravu.info o kojim je specijalizacijama riječ:

– To su specijalizacije s područja pulmologije; anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja; kardiologije; otorinolaringologije; patologije i citologije; endokrinologije i dijabetologije; fizikalne medicine i rehabilitacije; psihijatrije; traumatologije i ortopedije; plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije; vaskularne kirurgije i jedna specijalizacije iz medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Mato Devčić. Snimio Marko Posavec.

Do kraja godine ugovore o specijalizaciji bolnica će potpisati s još nekoliko mladih liječnika pa ravnatelj Devčić očekuje da će Koprivnica dobiti 15 do 17 novih specijalizanata. Na naš upit je li to dovoljno, ravnatelj Devčić je odgovorio:

– Da, dovoljno je. To je dobra dinamika. To je dinamika koja je u koprivničkoj bolnici bila prije više godina. Sad se pomalo opet vraća. Onda se više mladih kolega odlučivalo za rad na klinikama ili u inozemstvu, sad se ponovo odlučuju za specijalizacije. A ova bolnička administracija stvara ozračje koje mladi ljudi prepoznaju i stoga mnogi dolaze živjeti u Koprivnicu kako bi radili u našoj bolnici.

Izabrani liječnici narednih će godina tako pola specijalizacije provoditi u koprivničkoj bolnici, na izabranim odjelima, a drugu polovicu u specijaliziranim klinikama.

Ravnatelja Devčića pitali smo i koliko koprivničkoj bolnici još nedostaje liječnika i medicinskih sestara:

– Imamo povećan broj liječnika, i svega nekoliko medicinskih sestara. Ja, ukupno gledano, nisam zadovoljan tim brojem. Međutim, ravnatelj ima i fiskalnu odgovornost, odnosno odgovornost provođenja ekonomskih mjera. To povećanje broja zaposlenika široka je tema. Zahtijeva odgovornost u pristupu financijskih projekcija – koliko će to ovu bolnicu i zdravstveni sustav koštati. Nije problem zaposliti primjerice još 30 medicinskih sestara, no pitanje je kako ćemo to isfinancirati. Ove smo godine povećali prihode 3,8 % od osnovnog zdravstvenog osiguranja što nije pokrilo niti prošlogodišnje povećanje osnovice plaća za 6,12 %. U odnosu na temeljni kolektivni ugovor, krećemo u poslovnu godinu s projiciranim gubitkom od 3 milijuna kuna za regres, dar za djecu i božićnicu. To su prava iz Temeljnog kolektivnog ugovora koja nisu plaćena iz temeljnog zdravstvenog osiguranja.

Ravnatelj Devčić kaže da se novcem u zdravstvu odgovorno upravlja, no na žalost premalo ga stiže u sustav.

Kad je pak riječ o financijama koprivničke bolnice, ona u tekućem poslovanju bilježi određenje pozitivne pokazatelje, no konkretne financijske rezultate ravnatelj Devčić će objaviti po završetku godine.

zatvori