Subota, 20. travnja 2024.

Ministar Oleg Butković najavio dolazak u našu županiju

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković za dva će tjedna službeno posjetiti Koprivničko-križevačku županiju.

Rekao je to župan Darko Koren nakon radnog sastanka održanog u zagrebačkom sjedištu ministarstva. Sastanak je održan na poziv ministra Olega Butkovića, a cilj mu je bio pripremiti njegov službeni posjet našoj županiji.

Evo što je nakon sastanka rekao župan Darko Koren:

– Razgovarali smo o temama najznačajnijim prema našim kriterijima. To je prije svega projekt nastavka gradnje naše brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, da se pripremi kompletno izvješće o stanju projekta i o planu za njegovo uvrštenje u Plan izgradnje. Također smo razgovarali o projektu drugog željezničkog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci. Razgovarali smo o problematici financiranja županijskih uprava za ceste, što je općenacionalna tema te o projektima na državnim cestama. Među njima je takozvana podravska magistrala, ali i drugi projekti na području cijele naše županije. Zapravo smo samo definirali teme radnog sastanka tijekom ministrovog boravka u našoj županiji.

Dolazak ministra Butkovića u našu županiju i razgovori o konkretnim projektima važnima za ovaj kraj pripremaju se posljednjih mjeseci. Inače, ministar Butković je, podsjetimo, još ranije najavio da je nastavak brze ceste do Koprivnice jedan od prioriteta ove vlade.

Recimo i da je na sastanku s ministrom Butkovićem uz župana Korena bio i njegov zamjenik, predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota.

zatvori