Utorak, 16. travnja 2024.

MARIJETA VIDAK zbog ozljede ponovno je u Hrvatskoj: Želim što prije natrag na teren!

Jedna od najboljih mladih hrvatskih rukometašica Marijeta Vidak na kraju prošle sezone napustila je redove Podravka Vegete i otputila se u Rumunjsku gdje je zaigrala za SCM Gloria Buzău. No, spletom okolnosti, privremeno se vraća u Koprivnicu i to zbog ozljede koju je ‘zaradila’ na jednom pripremnom turniru prošlog mjeseca.

Nakon dugih deset godina u Koprivnici, u Rumunjsku je otišla početkom srpnja, dan prije početka priprema. – U početku mi je glavna komunikacija bila na engleskom, no trener ga nije govorio pa su mi suigračice prevodile, a i ja sam počela učiti rumunjski – kaže Marijeta. – Počela sam s glavnim riječima za svakodnevnu komunikaciju i onima koje su mi bile najpotrebnije za sporazumijevanje na treningu.

Ustupila Marijeta Vidak.

Posebno joj je razdoblje bilo polufinale i finale Svjetskog nogometnog prvenstva kada je cijela Hrvatska bila u euforiji, a ona, kako kaže, u dalekoj Rumunjskoj nije imala s kime podijeliti sreću i ponos. – Naravno, svi su mi govorili kako je dobra naša reprezentacija i navijali zajedno sa mnom za Hrvatsku, ali nije to bilo ni približno kako je bilo ovdje.

Kolegice iz kluba odlično su ju prihvatile. – Najviše sam se sprijateljila s Bjeloruskinjom Dianom i Ruskinjom Nataliom, koje su mi i kasnije, kad sam se ozlijedila, pomagale oko svega što nisam mogla sama.

Ustupila Marijeta Vidak.

Dio priprema za novu sezonu s Glorijom održan je u planinskom resortu Cheile Gradistei, najpoznatijem odredištu za pripreme rumunjskih sportaša. – Tamo smo odigrale i nekoliko pripremnih utakmica, a nakon toga su krenuli pripremni turniri u kolovozu. Ozljeda se dogodila na prvoj utakmici prvog turnira. Sredinom drugog poluvremena u jednom doskoku iz skok-šuta osjetila sam kako mi je koljeno “prošetalo”. Mogu reći da mi je u tom trenutku bilo najteže, najteži dan moje karijere jer nisam mogla vjerovati da se to meni dogodilo. Uvijek sam mislila da se to događa drugima i da se ta ozljeda može zaobići. No, uvjerila sam se da ipak nema pravila i da se može dogoditi svakom sportašu, bez obzira na muskulaturu, bez obzira na situaciju, kontakt-igra ili ne… Nema pravila.

Magnetska rezonanca potvrdila je da se radi o ozljedi koja sportaša najdulje udalji od terena: puknuće prednjih križnih ligamenata i napuknuće kolateralnih ligamenata. Takva ozljeda zahtijeva operaciju, a Marijeta će ju obaviti u Hrvatskoj.

– Operacija je već dogovorena za 11. rujna u bolnici Sveta Katarina u Zaboku kod doktora Roda. Mišići su već atrofirali i sada ih moram jačati za operaciju kako bi rehabilitacija poslije operacije bila bolja i kvalitetnija. Nakon rekonstrukcije prednjih križnih ligamenata, rehabilitacija i oporavak traju najmanje šest mjeseci, ovisno o sportašu.

Ustupila Marijeta Vidak.

Nakon operacije, Marijeta će se maksimalno posvetiti oporavku kako bi se što prije vratila na rukometne terene. Zbog ozljede će propustiti i Europsko prvenstvo koje će se u prosincu igrati u Francuskoj i zbog toga je, kaže, želja za povratkom još veća.

Marijeti želimo brz oporavak i što skoriji nastavak uspješne sportske karijere!

zatvori