Subota, 20. travnja 2024.

LIPA PREUZELA VRH TABLICE Nikola Sabolić: Nikog se ne bojimo jer nas drži prijateljstvo i klapa

Nogometaši Lipe iz Hlebina već odavno su pobrali simpatije svih ljubitelja nogometa; jedna su od rijetkih ekipa koja svoj kadar bazira na domaćim dečkima.

Prošle sezone osvojili su naslov prvaka Druge županijske nogometne lige i izborili plasman u prvoligaško društvo.

Opće je poznato da se klubovi koji izbore plasman u viši rang u njemu obično ne zadržavaju dugo, ali Lipa pokazuje da može biti iznimka i pravo osvježenje u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

U moru plaćenih igrača koji dolaze iz Zagrebačke županije, igrači Lipe igraju za svoje selo i “pajdašiju”.

– Našu momčad čine većinom domaći igrači iz Hlebina i nekoliko “stranaca”. Momčad nam je pravi primjer spoja mladosti i iskustva, većina nas igra zajedno već oko četiri godine, veliki smo kolektiv. Ovo ljeto odlučili smo se pojačati s nekoliko igrača koji su dovedeni ciljano, da popune mjesta u momčadi na kojima smo “tanki”. Većina igrača se druži i van terena, a moram izdvojiti trenera Eršetića koji je sjajno posložio kockice u našoj momčadi – rekao je igrač Lipe Nikola Sabolić.

Snimio Marko Posavec.

Lipa je u protekla četiri kola ostvarila tri pobjede i jedan remi. U prvom kolu u gostima su pobijedili Graničar iz Legrada s 2:1. Da uvodna pobjeda nije bila slučajna, nogometaši Lipe pokazali su već u drugom kolu. Pred domaćim navijačima svladali su Slogu iz Koprivničkog Ivanca s 3:1. U trećem kolu gostovali su kod favoriziranog Tomislava iz Drnja. Svi su očekivali pobjedu Drnja, ali Lipa je hrabrom i požrtvovnom igrom osvojila veliki bod (0:0). U jučerašnjoj utakmici četvrtog kola, na domaćem terenu pobijedili su Prekodravac s 2:1 i tako zauzeli prvo mjesto ligaške tablice.

– Iskreno, ambicije kluba prije početka nove prvoligaške sezone bile su vezane uz sredinu tablice. Poznavajući naš kadar više se nije moglo očekivati, ali eto, sav uložen trud i dobro odrađene pripreme dovele su nas do toga da smo nakon četiri kola zauzeli prvo mjesto prvenstvene ljestvice – rekao je Sabolić.

Iako ih krasi dobra i lepršava igra, sjajan početak sezone iznenadio je cijelu ekipu.

– Mislim da ovo govorim u ime cijele ekipe, mi se nismo nadali ovakvom startu u prvenstvu, pogotovo kad znamo kakva je ostala konkurencija. Prvo mjesto sigurno nam daje određeni vjetar u leđa, ali trebamo biti oprezni i ne smijemo se sad opustiti. Pohvalio bih naše navijače koji su nam također dodatni vjetar u leđa, glasno nas bodre kad igramo na domaćem terenu, ali i kad igramo u gostima – rekao je Sabolić.

Do kraja polusezone ostalo je još dosta utakmica, ali Hlebinčani će pokušati svima pokazati da su zasluženo na prvom mjestu.

– Iako smo na dobrome putu, zadržati prvo mjesto do kraja polusezone bit će jako teško s obzirom na to da je devet kola do kraja. Liga je izuzetno izjednačena. Mi smo domaćinska ekipa, na našem terenu bodove nećemo lako “prodavati”, nikog se ne bojimo jer drži nas prijateljstvo i klapa, ali i nešto nogometnog znanja – zaključio je Sabolić.

U petom kolu, Lipa će nova tri boda tražiti na gostovanju kod Mladosti u Molvama.

zatvori