Četvrtak, 25. travnja 2024.

KUD ‘Mudlin’ iz Peteranca oduševio publiku na 8. Komedija festu

Članice i članovi KUD-a “Mudlin” iz Peteranca dobili su priliku da s predstavom “Učitelj” nastupe na 8. Komedija festu koji je od 13. do 23. rujna održan u Bjelovaru.

Riječ je o festivalu na kojem se predstavljaju amaterska kazališta s područja cijele Hrvatske, a koja izvode svoje predstave te promoviraju svoj rad za koji mogu biti na kraju i nagrađeni. O tome odlučuje prosudbeno povjerenstvo i oni radi kojih se festival i organizira – publika.

Predstava “Učitelj” redatelja Ivana Derdića i autorice teksta Vesne Hadelan u izvedbi članica i članova KUD-a “Mudlin” (Valerija Jedvajić, Ivana Martinjak, Katarina Herman, Slavica Mihalec i Ivan Derdić), a čiju kostimografiju potpisuje Zlatica Dolenec oduševila je publiku i prosudbeno povjerenstvo.

KUD Mudlin je za svoju izvedbu, u zavidnoj konkurenciji, osvojio nagrade u čak četiri kategorije: za najbolju predstavu po ocjeni publike (ocjena 4.85 od 5), najbolju predstavu po ocjeni prosudbenog povjerenstva, najbolju glavnu žensku ulogu (Valerija Jedvajić) i najbolju scenografiju.

– Izuzetno smo sretni zbog pozitivnih reakcija, komentara publike i prosudbenog povjerenstva što je najveća pohvala našem radu, a čemu u prilog idu upravo osvojene nagrade publike i povjerenstva. Uspjeli smo publiku našom predstavom vratiti u prošlost, ali isto tako i na ljude prenijeti dašak tradicije, kulture naših predaka i sela Peteranec. Osvojene nagrade zasigurno su dobra motivacija za nastavak rada – poručuju članice i članovi KUD-a “Mudlin”.

Ustupila Ivana Martinjak.

Podsjetimo, članice i članovi KUD-a “Mudlin” s predstavom “Učitelj” u svibnju ove godine predstavljali su Koprivničko-križevačku županiju na državnoj smotri kazališnih glumaca amatera održanoj u Pazinu i Vodicama te su ostvarili zavidne rezultate što im je ujedno otvorilo vrata za brojna gostovanja i sudjelovanja na smotrama diljem Lijepe Naše.

zatvori