Srijeda, 24. travnja 2024.

KRISTIJAN BISTROVIĆ: Ovdje se osjećam kao kod kuće, a ozljeda je ipak ozbiljnija

Bivši igrač Slaven Belupa, Kristijan Bistrović (20), oduševljava sjajnim partijama za svoj CSKA Moskvu.

U šest kola Kristijan je postigao dva pogotka, a upravo je zadnji gol protiv Urala bio prava ‘golčina’.

– Sa svime sam prezadovoljan u CSKA. Osjećam se kao doma, svi su mi maksimalno olakšali boravak u klubu i baš uživam ove sezone. Što se tiče utakmica, najvažnije mi je da sam postao standardni član prvih jedanaest, a sad kad sam ulovio konstantu, svakom sam utakmicom sve bolji i bolji. – rekao je Bistrović.

Međutim, baš se u posljednjoj utakmici Kristijan ozlijedio, a najnovije informacije i nisu baš bajne.

– Nažalost, ozljeda je teže prirode nego što se to u početku činilo. Pukla su dva ligamenta, a neki dijelovi oko gležnja su također oštećeni. Koliko trenutno znam, oporavak će trajati nekih 10 do 12 tjedana. – objasnio je Bistrović.

Bistrović će ove godine ponovno nastupati u Ligi prvaka. CSKA Moskva je u skupini G zajedno sa Romom, Viktoriom Plzen i madridskim Realom.

– Jako se veselim igranju u Ligi prvaka. Dobili smo dobru skupinu i atraktivne protivnike te mislim da bi se uz malo sreće mogli boriti za prolazak skupine. – rekao je Bistrović.

Međutim, glavni fokus ove sezone bit će Ruska nogometna liga.

– Što se tiče ruskog prvenstva, od nas se svake godine očekuje da budemo među tri najbolje plasirane ekipe. Ove sezone izmijenili smo gotovo cijelu momčad, najmlađi smo u ligi i iz utakmice u utakmicu rastemo. Nadam se da ćemo i ove sezone biti u samom vrhu. – objasnio je Bistrović.

Bistrović je prije ozljede bio pozvan u mladu reprezentaciju Hrvatske, ali svojim igrama svakako će zainteresirati i izbornika A-reprezentacije Zlatka Dalića.

– Maksimalno sam koncentriran na CSKA Moskvu i ne opterećujem se reprezentacijom. Trebam samo naporno raditi kao i do sad, pa će sve doći na svoje. – riječi su Bistrovića.

Od ovog ljeta Bistrović je dobio i novog suigrača, Splićanina Nikolu Vlašića koji je u CSKA došao na posudbu iz Evertona.

-Vlašić nam je odlično pojačanje i puno je pridonio našoj igri. Drago mi je da u svlačionici imam igrače s kojima mogu pričati na hrvatskom jeziku. Uz Nikolu, s nama je i Slovenac Jaka Bijol. – objasnio je Bistrović.

Iako je tisućama kilometara udaljen od Koprivnice, Bistrović i dalje prati što se dešava u Slaven Belupu

– I dalje pratim svaku utakmicu Slaven Belupa i u stalnom sam kontaktu s bivšim suigračima. Opet je došlo do dosta izmjena u momčadi, drago mi je da i mladi igrači dobivaju priliku da se pokažu. Nadam se da će u budućnosti sve više mladih i domaćih igrača nositi dres Slaven Belupa u narednim sezonama. – zaključio je Bistrović.

zatvori