Petak, 29. ožujka 2024.

KRAJ POTRAGE Pronađeno je tijelo nestalog Vjekoslava Vincekovića

Tijelo Vjekoslava Vincekovića pronađeno je nedaleko od rudnika u Draganovcu.

Informaciju o pronalasku najstarijeg člana obitelji iz Ulice Sveti Vid, u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec, Dravi.info je potvrdila njegova unuka.

Neslužbeno doznajemo da je nesretni Vjekoslav počinio suicid vješanjem.

Glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijana Žagar potvrdila nam je da je dojavu o pronalasku tijela policija zaprimila oko 09.20 sati. U tijeku je očevid.

Foto: S. Levak-Miklošić

Podsjetimo, 85 godišnji Vjekoslav nestao je u petak. Zadnji puta je viđen u lokalnom pubu, u petak popodne, gdje je naručio kavu, koju – kako nam je rekla njegova kćer Željka Feljak, nije nikad pio. Konobarica iz njegova ponašanja nije primjetila ništa čudno, čak ga je i pozvala da dođe prijepodne, kad se tamo okupljaju ljudi njegove dobi. On je pak rekao da mora ići jer će se njegovi brinuti.

Vjekoslavova kćer Željka jutros nam je rekla da su se u potragu za njenim ocem, uz policiju i Hrvatsku gorsku službu spašavanja, uključili i susjedi, prijatelji, rođaci… Više od 15 ekipa bilo je na terenu, a Vjekoslavovo tijelo, doznajemo od unuke, našla je susjeda Božica (ime i prezime poznati redakciji).

Gotovo neposredno prije pronalaska Vjekoslavova tijela, pročelnik HGSS-ove Stanice Koprivnica Dejan Bojovski rekao nam je da su pretražili cijelo područje oko Vjekoslavovog boravišta te da analiziraju prikupljene tragove.

Policija je čak, neslužbeno doznajemo, razmatrala mogućnost da je Vjekoslav stradao u prometnoj nesreći te da treba naći odbačeno tijelo.

Vjekoslav je živio u mnogočlanoj obitelji svoje kćerke Željke Feljak. Jutros je stigla i mlađa kćer, Draženka Pintar Dada, čija obitelj živi na Vinici. Ponovo je, kaže, obišla cijeli grad tražeći tatin žuti bicikl. Kratko vrijeme prije nego li je pronađeno očevo tijelo, rekla je sestri da ga je sanjala, te da joj se čini da je negdje u polju.

Vjekoslav je, kaže kćer Željka, bio čovjek koji je volio svoj uredan život. Iako je bio profesionalni vozač, odlaskom u mirovinu prestao je voziti. Kad je morao negdje ići, ili je išao biciklom, ili su ga vozili članovi obitelji i prijatelji. Nije pio, nije zapadao u problematične situacije. Prisjetila se jedino da je prije nekoliko godina došao kući plačući jer se smilio nekom čovjeku i za tisuću kuna kupio zlatni lančić za kćer. No u zlatarnici je utvrdio da ne vrijedni niti kune, što ga je iznimno rastužilo.

U mnogočlanom domaćinstvu imao je svoju fotelju s dekama, kojima se pokrivao kad mu je bilo hladno. Na stolu uz fotelju, pri ruci mu je bio i daljinski upravljač za televizor.

Nikome nije jasno što ga je nagnalo na ovaj strašan čin.

zatvori