Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Isprobali smo koprivnički javni gradski prijevoz, evo kuda ide i kako je voziti se

Snimio Marko Posavec.
Koprivnica od danas ponovno ima javni gradski prijevoz. Električni autobusi nadimka ‘Busko’ voze od Autobusnog kolodvora do Kampusa i natrag, tri puta prijepodne i četiri puta poslijepodne, a vožnja je potpuno besplatna.

Naša se ekipa jutros ukrcala u BusKo na Autobusnom kolodvoru. Vozač Gordan Štimec i nas dvoje bili smo jedini u malom autobusu na toj liniji, no, kako nam je objasnio, linija se još “uhodava”, a i studentima Sveučilišta Sjever još nije počeo semestar.

– Električni autobus s jednim punjenjem može prijeći oko 130 kilometara. Jedan je uvijek na punjenju, a drugi u pogonu i tako ih mijenjamo. Kao što možete primijetiti autobus je vrlo tih, a uz to je štedljiv i ekološki prihvatljiv – ispričao nam je vozač Buska.

Busko kreće od Kampusa i staje kod stadiona, u Ulici braće Radić kod bolnice, na Trgu mladosti i na Autobusnom kolodvoru. Na povratku od kolodvora, umjesto na Trgu mladosti staje kod zgrade Županije u Nemčićevoj. Električni autobusi voze od ponedjeljka do petka.

– Autobusno stajalište kod Kampusa nije kod samog ulaza u Kampus, već unutar Kampusa kamo se ulazi s rotora na Peteranskoj – pojasnio je Štimec.

Ponovimo još jednom, vožnja BusKom potpuno je besplatna, a vozni red možete pogledati u nastavku, ispod videa.

Vozimo se u koprivničkom javnom prijevozu :)

Posted by Drava.info on Sunday, September 23, 2018

 

zatvori