Četvrtak, 18. travnja 2024.

HDZ-ov gradski vijećnik primijetio da škola “Braća Radić” otpisuje 33 Titove slike “kupljene” – 2001. godine!

HDZ-ovom koprivničkom gradskom vijećniku Goranu Kovačiću u oko je upala neobična “stvar” na Popisu osnovnih sredstava i sitnog inventara koje je gradska Osnovna škola “Braća Radić” predložila za otpis.

Među loncima, tanjurima, loptama i ostalim rekvizitima uočio je i slike Tita, i to 33 komada. Još ga je više začudilo to što im je kao datum nabave naveden prosinac 2001. godine. Praćen smijehom ostalih vijećnika, jučer je na sjednici Gradskog vijeća, s govornice upitao:

– Je li to nekakva greška ili o čemu se radi? Samo to me zanima.

Krešo Grgac. Snimila Nela Carek.

Ravnatelj ove najveće koprivničke osnovne škole Krešo Grgac nije mu znao odgovoriti na pitanje.

– Doista ne bih mogao odgovoriti na to pitanje. 2001. godine nisam bio ni djelatnik škole pa mi nije jasno kako su se slike mogle kupovati te godine, ali tako se u inventuri vodilo – kazao je ravnatelj.

Objašnjenje je međutim ponudio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal koji je gotovo cijeli radni vijek proveo u prosvjeti.

– Ja bih mogao reći kako su se nekad vodile inventure u školama. Tako da ste deset godina nakon kupovine to knjižili pa bi to moglo biti to, ali dobro – rekao je.

Koprivnički gradski vijećnici na kraju su, nakon što su razbistrili nedoumice oko Titovih slika, jednoglasno odobrili školi “Braća Radić” odluku o rashodu dotrajale imovine i otpisu utvrđenog manjka iz prethodnih godina.

zatvori