Hangar 18, obiteljska tvrtka registrirana u Koprivnici 2005. godine, proglašena je najboljom u kategoriji srednjih trgovačkih društava u Koprivničko-križevačkoj županiji po poslovnim rezultatima u 2017. godini.

Zlatnu kunu, prigodno priznanje Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica, na prigodnoj svečanosti u sjedištu Županijske gospodarske komore u centru Koprivnice primio je Mario Kralj, vlasnik i direktor tvrtke. Ovo je Hangaru 18 druga Zlatna kuna. Prvu je dobio 2015. godine u kategoriji malih poduzeća (do 49 zaposlenih), a drugu sada, no u višoj kategoriji, za srednje tvrtke s 50 do 249 zaposlenih.

– Ovo nam priznanje mnogo znači jer je to priznanje našega rada i smjera u kojemu idemo. – rekao je Mario Kralj za Dravu.info.

mc.h18.hr

Koprivnički Hangar 18 spada među 500 najbrže rastućih tvrtki u Europi i Aziji te među 50 najbrže rastućih tvrtki u IT sektoru u srednjoj Europi. Trenutno kraju privodi projekt proizvodnje televizora u Koprivnici.

– Televizori su jedini proizvod koji možemo sklapati u Koprivnici. Pametni telefoni su presloženi i nema nikakvih troškovnih prednosti da se rade u Europi. Iako smo planirali krajem ove, pogon za proizvodnju televizora ipak će, zbog složenosti, biti otvoren početkom iduće godine. Radit će se televizori pod brandom NOA u četiri dijagonale: 32, 43, 50 i 55 inča. Na temelju potražnje koju imamo iz osam europskih zemalja, za početak ćemo zaposliti 10 do 15 ljudi – rekao je Kralj.

Pogon će biti smješten u Poduzetničkoj zoni Dravska u kojoj je Hangar 18 ove godine već podigao veliki logistički centar vrijedan 7 milijuna kuna. Dodatna investicija za proizvodnju televizora premašit će 9 milijuna, kaže Kralj te na upit je li im Grad ponudio kakve benefite za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta rekao:

– Naravno da nećemo nigdje drugdje raditi nego u Koprivnici. U pregovorima smo s Gradom, gradska uprava je iskazala interes i vjerujem da ćemo se dogovoriti.

mc.h18.hr

Hangar 18 ima registriranu tvrtku i u Kini. O uvjetima poslovanja Kralj bi, kaže, mogao mnogo toga reći, no sve je sveo samo u jednu rečenicu:

– Iskreno mogu reći da moramo učiti od njih.

I dok sjedište tvrtke Hangar 18 i dalje ostaje u Koprivnici, sjedište tvrtke NOA preselit će u Irsku:

– Proizvodnju našeg globalnog branda NOA organizirali smo u Kini i vodi je naša tamošnja tvrtka. No njegov razvoj, marketing i plasman preselit ćemo u Irsku. Dakle, sjedište tvrtke NOA bit će u Irskoj. Ta je zemlja najpogodnija za plasman našeg strateškog branda na svjetsko tržište.

S druge pak strane Hangar 18 – koji je trenutno veliki nazovimo “mix” maloprodaje, veleprodaje i same proizvodnje, ostat će tvrtka nepromijenjenog statusa i koncepta baziranog na veleprodaji i maloprodaji, i ostat će u Koprivnici, kaže Kralj.

Hangar 18 trenutno zapošljava 150 ljudi, u Koprivnici 130. Tvrtka konstantno traži nove ljude, 20 do 30 na mjesečnoj razini za poslove pakiranja, sastavljanja, na proizvodnji, prodaji, maloprodaji… A s pokretanjem proizvodnje televizora u Koprivnici će biti novih radnih mjesta, zaključio je Kralj.