Petak, 19. travnja 2024.

Gradska uprava dostupnija građanima: Jedan dan u tjednu radit će duže

Čelnici Grada Koprivnice krenuli su s intenzivnim obilascima mjesnih odbora. Unazad mjesec dana sastali su se s mještanima Herešina, Draganovca i Vinice, a danas su u Starigradu.

Gradskoj administraciji razgovor s građanima pomoći će, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Mišel Jakšić, u planiranju proračuna za iduću godinu.

– Oni definitivno bolje znaju koliko im treba stupova javne rasvjete u nekoj ulici, gdje postoji problem s odvodnjom i tako dalje. Potrebna nam je komunikacija s građanima i njihovo uključivanje da bismo lakše i jednostavnije rješavali njihove probleme, ali i da bismo lakše i jednostavnije posložili proračun i planirane projekte – obrazložio je.

Koprivnički gradonačelnik istaknuo je i da je to samo jedan od koraka koje poduzimaju kako bi bili što transparentnija i otvorenija gradska uprava. Na tom tragu na današnjoj konferenciji za medije najavljeno je da će od idućeg tjedna Gradska uprava svakog utorka raditi dulje od uobičajenog radnog vremena.

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

– Minimalno do 17 sati tamo će biti pročelnici, službe koje su potrebne pročelnicima, moje zamjenice i ja. Ovim putem pozivamo Koprivničanke i Koprivničance da dođu nakon posla, ne moraju se posebno najaviti. Mogu nam se obratiti sa svojim problemima, prijedlozima ili idejama. Mi ćemo na koncu rješavati slučaj po slučaj i neke stvari uklopiti u buduće projekte i investicije – rekao je gradonačelnik.

Uz sve to, gradonačelnik Jakšić najavio je da će unaprijediti aplikaciju zakrpaj.to, ali i da će pokrenuti posebnu Internet stranicu i e-mail adresu na kojima im će se, pojasnio je, moći obratiti oni koji ne mogu doći do sustava Grada.

– Cilj nam je u naredne tri godine napraviti iskorak u gospodarsko-komunalnoj infrastrukturi, gdje je to potrebno, ali i na drugim poljima koja utječu na kvalitetu života u Koprivnici. Za to nam je potrebna krajnja otvorenost prema građanima ovog grada – poručio je.

zatvori