Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Unatoč lošem vremenu, Koprivničanci u velikom broju podržali humanitarnu akciju za Udrugu Osmijeh

Veliki broj građana odlučio je danas, unatoč lošem vremenu, sudjelovati u humanitarnoj akciji za pomoć Udruzi za terapijsko jahanje Osmijeh.

Sa Zrinskog trga prema Šoderici krenuli su pješaci, biciklisti i jahači, a sve kako bi koprivničkoj udruzi pomogli u prikupljanju novca za neometan rad.

Podsjetimo, humanitarnu akciju “Veliko srce za veliki osmijeh” pokrenuli su Podravkini volonteri, a cilj joj je pronaći pokrovitelje za konja terapeuta kojeg Udruga Osmijeh trenutno ima te osigurati novac za kupnju još jednog konja.

Novi terapeutski konj im je prijeko potreban zbog liste čekanja na kojoj je desetak djece s teškoćama u razvoju.

-Dosad smo dobili donacije od Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Komunalca, različitih udruga, zaposlenika Podravke i drugih građana. Prikupili smo oko šest ili sedam tisuća kuna. Vjerujem da smo za novog konja već skupili novac, no ono što je važno je održavati ga nakon kupnje. To je živo biće i traži neke osnovne potrebe kao što su smještaj, prehrana, veterinar i tako dalje. To godišnje košta oko dvadeset tisuća kuna – rekla nam je Petra Šarić, članica Upravnog odbora Udruge volontera Podravke Puls, ali i članica Udruge Osmijeh.

Sudionici humanitarne akcije zaputili su se prema Šoderici kroz podravska sela iscrtavajući na karti jedno veliko srce. Ako će vrijeme to dozvoljavati, na Podravskom moru organizirano je zajedničko druženje.

zatvori