Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Udruga žena Glogovac proslavila 40. rođendan

Udruga žena Glogovac proslavila je 40. godina djelovanja.

Proslava je započela u subotu odlaskom po predsjednicu Nadu Štefanec u njezin dom u Glogovcu. Tamo je bio pripremljen domjenak te se nakon kratkog druženja povorka s predsjednicom uputila u Društveni dom. Uslijedio je svečani dio.

Minutom šutnje odana je počast svim preminulim članicama udruge nakon čega je predsjednica pozdravila sve prisutne, zahvalila se sponzorima i dala riječ tajnici Sanji Delimar koja je pročitala kratak izvještaj za svih 40 godina postojanja udruge.

U programu su sudjelovale Rudarice, ženski vokalni sastav KUD-a “Rudar” iz Glogovca, s himnom Republike Hrvatske i himnom Glogovca, a nastupili su i članovi KUD-a sa svojom plesnom koreografijom.

Predsjednica je čestitala rođendan svim svojim članicama i zahvalila se na predanosti i ustrajnom radu svakoj članici osobno uz dodjelu zahvalnice. Također je podijelila zahvalnice i svima zaslužnima kao i svim udrugama koje su pristigle na svečanost.

Gostima se obratio i načelnik općine Mario Hudić koji je bio i pokrovitelj ove obljetnice. Čestitao je članicama njihov dan te im se zahvalio na predanosti koju daju za rad udruge, promociji tradicije sela, općine, županije, a i šire.

S čestitkama i riječima pohvale prisutnima su se obratili i koprivnički gradski vijećnik Ernest Forjan te saborski zastupnik Mladen Mađer.

Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje uz večeru koju je blagoslovio župnik Josip Košćak. Za dobar štimung pobrinula se potom grupa Akord.

zatvori