Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Osam novih vozila stiže u županijski Zavod za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije do kraja rujna dobit će osam novih vozila za sanitetski prijevoz.

Kupila ih je u najvećoj mjeri Koprivničko-križevačka županija iz decentraliziranih sredstava. Vrijednost im je oko dva milijuna i dvjesto tisuća kuna od čega je Županija osigurala milijun i pol, dok je Zavod iz vlastitih sredstava dao malo manje od 700 tisuća kuna.

Simbolična primopredaja prvih pet vozila, od čega su dva namijenjena za sanitetski prijevoz, a tri za prijevoz pacijenata na dijalizu, održana je danas u dvorištu Zavoda.

Mirjana Hanžeković. Snimila Nela Carek.

Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković tom se prigodom pohvalila da su vozila opremljena po najnovijim standardima što će pacijentima osigurati siguran prijevoz.

– Podići ćemo standard u sanitetskom prijevozu jer je to važna komponenta u zdravstvenom sustavu. Bez navedenog dijela velikom broju pacijenata ne bi bio omogućen siguran prijevoz do zdravstvene ustanove i samo liječenje. Mi u prosjeku dnevno prevezemo četrdesetak osoba na dijalizu, što je doista veliki broj – rekla je ravnateljica Zavoda okupljenim novinarima.

Darko Koren. Snimila Nela Carek.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zadovoljan je što je Zavod u kratko vrijeme, koliko postoji, profunkcionirao na najbolji mogući način.

– Smatramo da smo i ovom investicijom upotpunili sve preduvjete da bi Zavod za hitnu medicinu funkcionirao na najbolji mogući način – zaključio je.

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu sad ima 25 vozila. Osim onih za sanitetski prijevoz, tu su naravno vozila hitne pomoći. Ta vozila su, kaže ravnateljica Zavoda, potpuno nova i svako vrijedi oko 530 tisuća kuna pa nova ulaganja ove godine nisu bila potrebna.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
zatvori