Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Općina Legrad sudjelovala u programu “Europa za građane” u Općini Brezova u Češkoj

Predstavnici Općine Legrad po treći put ove godine sudjelovali su u programu “Europe forcitizens” (Europa za građane).

Europski susret pod nazivom “For a more visible Europe” održan je u Općini Brezova u Češkoj od 31. kolovoza do 2. rujna 2018. godine. Domaćini su ugostili 25 Općina iz 10 europskih zemalja počevši od Češke, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Slovenije, Italije, Njemačke, Srbije, Engleske do Hrvatske.

U tri dana predstavnici pojedinih zemalja upoznali su se sa češkom kulturom, a raspravljalo se o važnim temama koje utječu na cijelu Europu i europski politički program kao što su klimatska pitanja, izbjeglice i nacionalni interesi.

Glavni dio programa održao se u subotu kada su sudionici predstavili dio svojeg nacionalnog i regionalnog blaga, kuhali nacionalna jela, natjecali u raznim sportskim i nesportskim disciplinama te izvodili bogat kulturno-umjetnički program. Domaćini su program odlučili obogatiti lokalnim natjecanjem “Slovačko srce” gdje se nekoliko udruga s područja Slovačke i Češke natjecalo u pripremanju specijaliteta klanja.

Općinu Legrad predstavljali su članovi udruga s područja cijele Općine (KUD Zrin Legrad, EKO Legrad, LU Kuna, UŽ Legrad, DVD Kutnjak-Antolovec, UŽ Kutnjak-Antolovec) te nekoliko članova Općinskog vijeća.

zatvori