Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Mještani Vinice ukazali gradonačelniku na probleme s kojima se susreću

Gradska uprava u srijedu se sastala s mještanima Vinice.

Na službenim internetskim stranicama Grada Koprivnice istaknuli su da je zborom građana Mjesnog odbora Vinica nastavljena dobra praksa aktualne gradske vlasti neposrednog kontakta s građanima.

Uz članove Vijeća Mjesnog odbora i mještane, zboru građana nazočili su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melite Samoborec, gradski pročelnici i direktori gradskih poduzeća Komunalac i Koprivničke vode.

Nakon uvodnog govora predsjednika Vijeća MO Josipa Galića, gradonačelnik Jakšić upoznao je mještane o aktivnostima koje su napravljene zadnje godine na području MO Vinica, a zatim je izložio projekte koji su u planirani u narednom periodu.

U protekle dvije godine na području Mjesnog odbora Vinica izvedeni su radovi u vrijednosti 3.970.000,00 kn i to: rekonstrukcija distributivnog vodovoda u Ulici Vinica i izgradnja crpne stanice u Ulici kneza Branimira, rekonstrukcija vodovoda u Ulici I Močilski odvojak i Ulici Čomborov put, zatim je uređen dio kolnika u Ulici Čomborov put i Ulici Vinica te je izveden priključak kanalizacije u Voćarskom putu.

Do kraja ove godine u planu je još početak radova asfaltiranja u Ulici Voćarski put i Ulici I Močilski odvojak te radovi na kanalizaciji područja Vinica čija je ukupna vrijednost 6.700.000,00 kuna, dok se za 2019. godinu planiraju radovi na uređenju Ulice Ivana Trubelje, Ulice II Vinički odvojak i Ulice Zvirišće.

Nakon gradonačelnikovog izlaganja i izlaganja predsjednika Vijeća MO građani su postavljali pitanja nadležnim službama.

Tako su ukazali na česti problem oborinskih voda kod velikih kiša, na neuređene zelene površine nakon završenih radova, problem neasfaltiranih cesta s tog područja, uređenje “crne staze” koju mještani koriste, nedostatak stupova javne rasvjete u pojedinim ulicama, uređenje zelenih otoka, uvođenje autobusne linije prema gradu.

zatvori