Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mještani Starigrada ukazali na probleme u svom odboru

Zbor građana Mjesnog odbora Starigrad na kojem su građani gradonačelniku i njegovim suradnicima mogli iznijeti svoje prijedloge, primjedbe i probleme održan je u petak u tamošnjem Društvenom domu.

Na samom početku prisutnima obratila se predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Starigrad Snježana Veličan koja je mještane upoznala s realiziranim projektima u protekle četiri godine.

Od realiziranih projekata u 2017. godini posebno su istaknuti rekonstrukcija Ratarske ulice u vrijednosti nešto većoj od 1,5 milijuna kuna, obnova dijela Krešimirove ulice u vrijednosti od oko 400 tisuća kuna, zatim radovi na proširenju i obnovi javne rasvjete i to u ulicama Teofila Hana, Nemčićev dol te spoju Krešimirove i Draganovca. U ovoj godini započela je rekonstrukcija spojne ceste Starigrad Reka te se tim radovima nastavlja ulaganje u infrastrukturu Mjesnog odbora Starigrad.

Okupljanim građana se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je istaknuo da su u Starigradu realizirani mnogi planovi, ali da potreba uvijek ima i da će mnoge ostvariti u narednom razdoblju.

Stanovnici koji su se odazvali raspravi ukazivali su na problem odvodnje oborinskih voda i uređenja nerazvrstanih cesta. Također, traže rješenje sigurnosti prometa u Kamengradskoj ulici i Starigradskoj cesti kao i rješenje prijelaza preko magistrale.

zatvori