Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO 76-godišnja vozačica na zebri pokupila 79-godišnjaka, oboje krivi za nesreću

Na podravsko-prigorskim cestama jučer je zabilježeno čak pet prometnih nesreća od čega jedna s tri ozlijeđene osobe te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer ujutro u Koprivnici. Oko 7:40 sati na raskrižju Ulice Miklinovec i Ulice Braće Radić zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva automobila.

47-godišnji vozač Citroena koprivničkih registracija koji je prouzročio prometnu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,57 promila. On je, naime, ušao u raskrižje i oduzeo prednost Vectri koprivničkih registarskih oznaka koju je vozio također 47-godišnji vozač.

Malo kasnije, oko 9:10 sati u Ulici Hrvatske državnosti zbog neprilagođene brzine osobni automobil udario je u bicikl koji se kretao biciklističkom stazom. 76-godišnja vozačica Fiat Una zagrebačkih registracija na početku spomenute ulice nije prilagodila brzinu kretanja kako se približavala pješačkom prijelazu pa je tako prednjim dijelom vozila udarila u kotač bicikla.

Međutim, krivnju za ovu prometnu nesreću dijelom preuzima i 79-godišnji biciklist koji se kretao lijevom stranom biciklističke staze, iako je zbog smjera u kojem se kretao trebao voziti desnom stranom. Nitko u prometnoj nesreći nije ozlijeđen, a protiv oba će vozača biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove odgovornosti.

Još jedna prometna nesreća dogodila se oko 19:10 sati u Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu na prijelazu ceste preko željezničke pruge. Naime, za vrijeme kada su bili upaljeni zvučni i svjetlosni signali, 40-godišnji vozač John Deera s prikolicom je udario u spuštajući polubranik.

A oko 22:15 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki zbog nepropisnog vozač 21-godišnji vozač Opel Astre koprivničkih registracija sletio je van kolnika. Upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.

Tri su osobe pak ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Križevcima.

zatvori