Utorak, 23. travnja 2024.

Dječji vrtić Tratinčica zaposlio novu odgajateljicu i produljio vrijeme boravka za djecu

Koprivnički Dječji vrtić Tratinčica od ove pedagoške godine dnevno radi sat i pol dulje. Umjesto do dosadašnjih 16:30, djeca od sada u vrtiću mogu boraviti do 18 sati.
Ida Šipek. Snimila Sonja Barčanec.

– Planovi su nam ove godine bili temeljeni na anketi koju smo proveli među našim roditeljima u protekloj pedagoškoj godini. Željeli smo vidjeti koliko su zadovoljni uvjetima vrtića tako da smo pripremili neke promjene – rekla je na početku konferencije za medije ravnateljica Ida Šipek.

Dječji vrtić je, naime, zaposlio novu odgajateljicu te je samim time bio u mogućnosti produljiti radno vrijeme, kako u objektu Tratinčica, tako i u Dječjem vrtiću Loptica.

Roditelji su u anketi izrazili želju i da strani jezik uči što više djece pa i u tom području ima novosti.

– Krećemo s integriranim širenjem znanja tijekom svakodnevnih aktivnosti. Djeca će tako u različitim objektima moći učiti engleski, ali i informatiku te ćemo rad proširivati s nekim specifičnim područjima kao što su sportski programi koji za sada kreću u jaslicama – dodala je ravnateljica Šipek.

Da su uvjeti vrtića bitni ne samo za roditelje već i za cijeli grad, rekao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Imamo snažno gospodarstvo i razvijen grad, no da bismo mogli sačuvati ljude u Koprivnici i privući neke nove ljude izvana u naše gospodarstvo i naše gospodarske subjekte potrebni su nam vrhunski uvjeti, i u našim predškolskim institucijama odnosno vrtićima, ali i osnovnim i srednjim školama jer kad roditelji rade planove za život, gdje će živjeti, gdje će stvarati obitelj, puno puta postavljaju pitanje kakvi su vrtići i kakve programe imaju.

Dodajmo da je Dječji vrtić Tratinčica od Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku dobio 405 tisuća kuna s kojima će se napraviti energetska obnova glavnog objekta. S istim iznosom u projekt će se uključiti i Grad Koprivnica, a svi bi radovi trebali biti gotovi do 1. rujna 2019. godine.

zatvori