Četvrtak, 18. travnja 2024.

CRNI VIKEND U PROMETU Mladi vozač uzrokovao tragičnu nesreću, djevojka jurila kao na autocesti…

Protekli vikend ostat će zapamćen po još jednom gubitku mladog života na podravsko-prigorskim cestama. U tragičnoj nesreći u noći s petka na subotu nedaleko od Kloštra Podravskog poginuo je Davor Grčić (23) iz Virja.

Nesreću je prouzročio mladi vozač (18) koji je lakše ozlijeđen, kao i još dvojica mladića koji su bili u automobilu.

Policija u današnjem priopćenju navodi kako je prošlog tjedna sankcionirano ukupno 137 prometnih prekršaja. Od toga se 29 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola, 43 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, 30 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i 10 na nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Pet je vozača uhićeno, a dva su smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola bio je 24-godišnjak koji je u subotu u 1 sat u noći uhvaćen u Ulici Ivana Česmičkog u Koprivnici kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila. Vozač je uhićen.

Četiri su mlada vozača sankcionirana tijekom vikenda zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Rekorder među njima bio je upravo 18-godišnjak koji je izazvao tragičnu prometnu nesreću između Kloštra i Kladara; imao je 1,78 promila u organizmu.

Osim toga, mladi vozači sankcionirani su i zbog prekoračenja brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepravilnog prijevoza djece i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.

Što se tiče brzine, rekorder je uhvaćen u petak predvečer između Budančevice i Đurđevca. Bio je to 43-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom čak 160 kilometara na sat usprkos ograničenju na 90.

Među mladim vozačima, najbrža je bila 22-godišnja djevojka koja je u petak navečer u Budančevici vozila 145 kilometara na sat, premda je na toj dionici brzina ograničena na 70 km/h.

zatvori