Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Županijski HDS održao prvu sjednicu: Pristupa nam sve više mladih, izbore ćemo iskoristiti za promociju stranke

Novoizabrano predsjedništvo županijske podružnice Hrvatske demokršćanske stranke odradilo je svoju prvu službenu sjednicu.

Kako je izvijestio predsjednik Vjekoslav Indir, utvrdili su program aktivnosti kojima će se baviti do kraja ove godine. U fokusu zanimanja im je, kao što su već najavili, nastavak izgradnje brze ceste do Koprivnice. Uz to, angažirat će se na stvaranju stranačke infrastrukture u Podravini i Prigorju.

– Uz pet ogranaka koje trenutno imamo, stranci u posljednje vrijeme pristupa dosta mladih ljudi. Broj članova se povećava i to je ono što nas ohrabruje. Temeljem toga, očekujemo sve veće i veće rezultate na svim nivoima. Stvarno imamo prostora, imamo volje i uvjeren sam da će uz angažman rezultati biti vidljivi – rekao je predsjednik Indir.

Posebno ih veseli, kaže Indir, što su mladi prepoznali HDS kao stranku koja najbrže reagira koristeći moderne načine komunikacije, poput društvenih mreža. A usporedno s organiziranjem stranke na terenu, HDS će aktivno sudjelovati u svim izbornim procesima. Prvi su izbori za europarlament, potom slijede predsjednički pa parlamentarni i na kraju lokalni.

Zamjenik predsjednika na nacionalnom nivou Branko Hrg kaže da si ne utvaraju da će pomesti konkurenciju već su im ti izbori prilike za postizanje bolje prepoznatljivosti:

– To je jedan proces promocije stranke. Ako ne dogovorimo neku globalnu koaliciju, mi ćemo na EU izbore izaći – da li s nekim manjim strankama, ili ćemo u krajnjem slučaju odlučiti se za samostalni izlazak s ciljem promoviranja četiri, pet ljudi u kampanji. A nama je izuzetno bitno da si promoviramo ljude jer smo, budimo realni, neprepoznati.

Predsjedništvo HDS-a imenovalo je Željka Vuljaka stranačkim povjerenikom u Novigradu Podravskom i dalo mu zadatak da osnuje stranku u toj općini, a dogovorili su i druge stranačke aktivnosti.

– Mislimo se ozbiljno baviti ovom pričom, bit ćemo vrlo aktivni –  zaključio je Hrg.

Iz HDS-a poručuju i da smatraju da treba raditi na jačanju srednjeg sloja građanskog društva; riječ je o onima koji imaju plaću do 10.000 kuna. Stoga je stranka još lani u studenome predložila kako postići da najmanja plaća u Hrvatskoj bude 4.000 kuna.

Recimo i da je uz sjednicu županijskog predsjedništva konstituiran i Nadzorni odbor podravsko-prigorskog HDS-a. Za predsjednika je izabran Ivan Mužić.

zatvori