Petak, 19. travnja 2024.

VIDEO Mišel Jakšić na Radio Dravi o krizi u SDP-u, političkim ambicijama, odnosu s Mladenom Kešerom…

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice koji se našao u žiži zanimanja kao jedan od pokretača rješavanja krize u SDP-u, konačno je odlučio prekinuti ‘lokalnu’ šutnju o toj temi.

Gostujući u emisiji Drava info, na pitanje planira li i sprema li se za funkciju predsjednika SDP-a odgovorio je:

Danas ne. Što nosi život za pet, deset godina, vidjet ćemo.
– Zašto ne danas?
– Zato jer prije svega još uvijek imamo legitimno izabranog predsjednika. Priče oko toga kako će se kriza unutar stranke rasplesti su svakakve. Nikakav kandidacijski postupak nije raspisan i trčati pred rudo bilo bi preuranjeno i ne bi imalo smisla.

Jakšić je pojasnio uzroke SDP-ove krize: poraz na parlamentarnim izborima za koje su svi vodeći ljudi u SDP-u, kao i masa članova, vjerovali da će ih dobiti te odlazak predsjednika Zorana Milanovića, nedostatak komunikacije sa sindikatima, terenom… Davor Bernardić nije uspio taj krizni moment okrenuti u boljem i pozitivnijem smjeru. I premda “nije uzrok krize, Bero nije ni lijek i rješenje”. To je, kaže Jakšić, bard i legenda SDP-a Zlatko Komadina:

– Moja je ambicija da zajedno s kolegama gradonačelnicima sudjelujem u timu Zlatka Komadine koji će stvarati novi, pobjednički i bolji SDP – rekao je Jakšić.

Na upit jesu li istinite glasine iz koprivničkih kuloara da je sve što trenutno radi samo priprema za politički povratak Zvonimira Mršića, Jakšić je odgovorio:

– Zvonimir Mršić je u nekoliko navrata imao mogućnost biti kandidat za visoke funkcije u SDP-u, čak i za predsjednika. Do sada se, nakon odlaska s mjesta gradonačelnika Koprivnice, držao isključivo biznisa. Signali koje je unazad par mjeseci slao govore da se planira i držati isključivo biznisa. Je li se kod njega možda nešto promijenilo, ja to ne znam. To morate pitati njega. Ja tu informaciju nemam.

Jakšić je, kao zamjenik županijskog predsjednika SDP-a, u Dravi info govorio i o odnosima s predsjednikom Mladenom Kešerom. Više pogledajte na snimci u nastavku.

Gradonačelnik Mišel Jakšić gostuje u Dravi info

Posted by Drava.info on Tuesday, August 14, 2018

 

zatvori